Lélekmelengető téli levesek

leves recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A ködös nappalok és fagyos éjszakák beköszöntével a meleg fogások után áhítozunk. Lélekmelengető és tápláló levesek receptjei - mi más kell még a téli depresszió ellen?

Török leves

Íme egy pofonegyszerű, tápláló és egészséges leves, mely garantáltan a család kedvence lesz. A vöröslencse lúgosító hatásának köszönhetően bátran tedd a török levest a diétád és a heti menüsorod részévé!


Hozzávalók:













Így készítsd:



Fokhagymagombóc-leves

A fokhagyma amellett, hogy remek ételízesítő, valódi csodaszer - hatékony a magas vérnyomás és a fertőzések ellen, mindemellett az anyagcserét is serkenti. Attól sem kell tartanod, hogy nagyon erős lesz az illata, hiszen megfőzöd.


Hozzávalók a gombóchoz:









Hozzávalók a leveshez:
2 l víz
3 húsleveskocka
3 gerezd zúzott fokhagyma
1,5 deci tejföl
só, bors

Így készítsd:
Te szereted a leveseket?Nem Igen, odavagyok a levesekért Van egy-két kedvencem, de nem vagyok leveses A kockákra vágott zsemléket pirítsd meg - lehet serpenyőben 2 kanál olajon, vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben, meglocsolva 2 kanál olajjal. A pirított zsemlét tedd egy tálba, öntsd le 1 dl tejjel, takard le és hagyd állni. Majd tedd bele a felvert tojást, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, és szórd meg 2 kanál liszttel. Jól keverd össze, és hagyd fél órát állni. Ezalatt forrald fel a vizet, tedd bele a húsleveskockát és a fokhagymát. Készíts diónyi gombócokat, amiket lassú tűzön főzz meg a levesben. Végül habard be tejföllel. Egy kis snidlinggel vagy petrezselyemmel bátra meghintheted.



Bajor gombaleves

A nem kifejezetten diétás, de felettébb íncsiklandozó leves nemcsak a bajorok, de a magyarok egyik kedvenc étele is.


Hozzávalók:









Így készítsd:
Olajon pirítsd meg a felkockázott vöröshagymát, tedd bele a gombát, és pirítsd tovább. Tedd rá a fokhagymát, a felkockázott burgonyát, és öntsd fel vízzel. Tedd bele a fűszereket, és főzd puhulásig takaréklángon. Habard be tejföllel, és csak ezután add hozzá a felkarikázott virslit. Forralj rajta egy utolsót, végezetül pedig szórd meg petrezselyemmel. Garantáltan ízleni fog mindenkinek!


Bella Bennet

Bódi Margó receptjeihttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101112-bodi-margo-receptjei.html3 szupergyors almás recepthttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101027-3-szupergyors-almas-recept.htmlTejberizs sütve, gyümölccsel, karamellelhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20101015-tejberizs-sutve-gyumolccsel-karamellel.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.