orvosi beavatkozás gyilkosság USA abortusz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kermit Gosnell, terhesség-megszakításra szakosodott amerikai orvost szerdán vették őrizetbe. A vád szerint ollóval ölte meg a terhesség utolsó harmadában lévő édesanyák babáit.

Kermit Gosnell, terhesség-megszakításra szakosodott amerikai orvos a vádak szerint a pennsylvaniai Philadelphiában működtette horrorházát, ahol a pácienseket gyakorlatlan, szakképesítés nélküli személyzet látta el, mocskos környezetben. A vádtanács vizsgálata a klinikával kapcsolatban azt követően kezdődött, hogy egy nő szívroham következtében életét vesztette. A szívrohamot az ügyészség szerint a neki beadott narkotikumok váltották ki. Gosnellt több alkalmazottjával együtt őrizetbe vették a szóban forgó nő, valamint hét olyan csecsemő meggyilkolásának vádjával, akiket a szülés után láttak lélegezni és mozogni.

www.nydailynews.com
www.nydailynews.com

A személyzet is segített

"Gosnell rendszeresen végzett abortuszt a törvény által meghatározott 24. hét után. A hét csecsemőt úgy ölte meg, hogy ollót döfött a gerincvelőjükbe" - számolt be a kerületi ügyész. "A személyzetnek is megtanította, hogyan kell csinálni."

A letartóztatottak között volt az orvos felesége, Pearl Gosnell is. Az ügyészség beszámolója szerint az üzleti vállalkozást egy lepusztult, a higiéniát teljességgel nélkülöző klinikán folytatták, szakképzetlen személyzettel. A Philadelphia Inquirer napilap szerint a 69 éves Kermit Gosnellt 2010-ben az egészségügyi hatóságok megfosztották engedélyétől, miután klinikáját veszélyesnek ítélték a közegészségügyre.


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


"Abortusz? Ahhoz már túl késő" - Gyereklányok szülőágyonhttp://www.life.hu/gyogyulj/nyugatiorvoslas/20101123-abortusz-ahhoz-mar-tul-keso-kamaszlanyok-szuloagyon.html"Rossz nemet választottak nekem az orvosok" - videó egy interszexuális fiúrólhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110113-akinek-rossz-nemet-valasztottak-az-orvosok.htmlBajban van Jackson orvosa!http://www.life.hu/legykepben/napifriss/20110112-bajban-van-jackson-orvosa.htmlAgyhártyagyulladásban hunyt el a diáklány, mert az iskolaorvos "nem ért rá"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20100923-agyhartyagyulladasban-hunyt-el-a-diaklany-mert-az-iskolaorvos-nem-ert.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.