Donna Hunt attól félt, ha kiderül a terhessége, elveszik tőle a babát a szociális gondozók. Ezért még akkor sem fordult orvoshoz, amikor súlyos beteg lett.

Attól rettegve, hogy elveszik a kisbabáját a szociális munkások, a 22 éves Donna Hunt eltitkolta a terhességét. Félelmei nem voltak alaptalanok, első gyermekét ugyanis már állami gondozásba helyezték, mivel párja, Gavin Harris elítélt szexuális bűnöző. Amikor júniusban felfedezte, hogy újra várandós, úgy döntött, ezúttal megpróbálja titokban tartani állapotát, remélve, hogy megtarthatja a kicsit. Bár a szociális munkásokban felmerült a gyanú - amikor az első gyermekét látogatta -, hogy terhes, ő azonban ezt többször is letagadta.

thinkstockphotos.com
A kép illusztráció

Még akkor sem szólt senkinek, amikor tüdőgyulladást kapott, és orvoshoz sem mert fordulni.  Végül már olyan rosszul volt, hogy a következő gyermekláthatást is lemondta. Állapota egyre súlyosabbá vált, fulladásos rohamai is voltak. Ekkor párja, Harris megpróbálta lélegeztetni, majd kórházba szállították. Az orvosok megpróbáltak segíteni rajta, az agya azonban már nem jutott elég oxigénhez. Ekkor, hogy a kisbabát megmentsék, császármetszést hajtottak végre a fiatal nőn. A kisbaba szerencsére életben maradt, édesanyja azonban agyhalott állapotba került. "Kedves és mosolygós volt, én még káromkodni sem hallottam soha életemben" - nyilatkozta Donna édesapja. A lány szüleinek ezután súlyos döntést kellett hozniuk: egy nappal a kisfiú születése után lekapcsolták Donnát a gépekről.

A halottkém megállapította, hogy Donna halálát tüdő-és agyhártyagyulladás okozta. Ha nem érezte volna úgy, hogy titkolnia kell a terhességét, valószínűleg korábban orvoshoz fordult volna, és az orvosok szerint akkor még tudtak volna rajta segíteni. A kisbaba egészséges, és jó állapotban hagyhatta el a kórházat, majd nevelőszülőkhöz került.

A világ legnépszerűbb játéka - A mai napig megosztja a közvéleménythttp://www.life.hu/anyaskodj/ovisoklettetek/20110308-a-vilag-legnepszerubb-jateka-a-mai-napig-megosztja-a.html Amikor tátott szájjá változik a vécé - A kicsik leggyakoribb félelmeihttp://www.life.hu/anyaskodj/ovisoklettetek/20110308-a-leggyakoribb-felelmek-gyermekkorban.html 23 éves a világ legfiatalabb nagymamájahttp://www.life.hu/anyaskodj/20110308-23-eves-a-vilag-legfiatalabb-nagymamaja.html Fábry Sándor 57 évesen apa lett?http://www.life.hu/anyaskodj/20110307-fabry-sandor-apa-lett.html Egy kádban fürödtek - terhes lett a testvérétől a 14 éves lányhttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110305-egy-kadban-furodtek-terhes-lett-a-testveretol-a-14.html A padlódeszkák alatt találták meg a 18 éves kismama maradványaithttp://www.life.hu/anyaskodj/20110304-a-padlodeszkak-alatt-talaltak-meg-a-18-eves-kismama-maradvanyait.html Egy-két szál nem árt a babának? - Dohányzás és várandóssághttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110304-tenyek-es-tevhitek-a-varandossag-alatti-dohanyzasrol.html Bizarr gyerekkönyvek, amit jobb, ha nem veszünkhttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20110304-bizarr-gyerekkonyvek-amit-soha-ne-vegyel-meg.html