hajápolás frizura haj szabály hajszárítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindig rohanunk, akkor is, amikor jobban tennénk, ha néhány perccel többet áldoznánk aktuális foglalatosságunkra. Így van ez a lehető legtriviálisabb dologokkal is, igen, a hajszárítással is. Az "Ó, még gyorsan megszárítom a hajam" többnyire korántsem megy olyan gyorsan, az idegroham ellenben jóval előbb beköszönt. Megosztunk néhány praktikát, amivel tökéletesre formázhatjuk a hajunkat anélkül, hogy a forró levegővel túlzottan nagy kárt tennénk benne.

Thinkstock
Thinkstock

Ki ne nézett volna már ámulva egy hajat szárító fodrászt? Minden törvényszerűséget meghazudtolva tartják a hajszárítót, csavarják a kefét, a végeredmény pedig szinte pillanatok alatt válik tökéletessé. Ha Vidal Sasson tehetségének szemernyi hányadát sem tudhatod a magadénak, nyugi, ettől még lehet klassz a séród, sőt egészséges is. Csak tarts be néhány szabályt!

Ne legyen vizes!
Tévesen azt hisszük, hogy a hajszárítás a vizes hajjal kezdődik. Ez nem így van. Mielőtt beizzítod a hajszárítót, töröld törölközőszárazra a hajad. Ezzel időt és energiát spórolsz, plusz nem nyomtad feleslegesen a forró levegőt a tincseidre.

Válaszd szét!
Nem hiába osztják jól elhatárolt tincsekre a sérót a fodrászok. Így könnyebben hozzáférhető a kezelendő terület, továbbá logikusan és praktikusan lehet haladni a szárítással. Mielőtt nekiállnál a szárításnak, hajad hosszától és dússágától függően kösd fel a fejtetőre, és tincsenként szárítsd. Macerás, de megéri.

Thinkstock
Thinkstock

Helyezd magad kényelembe!
Ha nem kell azon feszkóznod, hogy mikor kezd el sajogni a derekad az állástól, jobban teszed, ha leülsz. Persze nem mindenkinek van csodás pipereállomása a lakásban, de hajszárítás előtt érdemes olyan helyet keresni, ahol tükör és ülőalkalmatosság egyaránt van.

Ne tartsd túl közel!
Nem nehéz elképzelni, hogy a hajszárító forró levegője milyen károkat okoz a hajszálak belsejében, amik a hő következében kiszáradnak, így sokkal könnyebben töredeznek. Inkább szánj tíz perccel több időt a hajszárításra, de ne sürgesd a folyamatot oly módon, hogy túl közel tartod a hajszárítót! Azt pedig mondanunk sem kell, hogy a notórius hajszárítózók havonta egyszer dobjanak fel egy tápláló hajpakolást.

Csak párhuzamosan!
A tökéletes végeredményhez nem kell más, mint néhány profi mozdulat: egyik kézben a kefe, másikban a szárító. Ahhoz, hogy a haj megfelelő formát kapjon, elengedhetetlen, hogy párhuzamosan mozgasd a szárítót a kefével. Hatásosabb, ha használod a hajszárító "csőrét", ami a megfelelő helyre koncentrálja a hőt, ahelyett, hogy összevissza kaszálná a térben.

Thinkstock
Thinkstock

Még nem végeztél!
Első tapintásra úgy tűnhet, hogy a haj tökéletesen száraz, jóllehet ez nincs így. A hajszárító kikapcsolása után néhány perccel túrd át a tincseket, hisz könnyen lehet, hogy nem szárazak, csak felmelegedtek. Vizes hajjal lófrálni télen kifejezetten veszélyes, arról nem is beszélve, hogy a kicsit is vizesen maradt, késznek hitt frizura néhány perc után összeesik. Tessék alaposnak lenni, és most a meleg közeledtével forró levegő helyett középmeleggel hajat szárítani. A legpraktikusabb tanács viszont nem ez, hisz ha egészéges hajkoronát szeretnénk, a lehető legritkábban nyúlunk a hajszárítóhoz.

Íme az ország legszebb főiskolásai!http://www.life.hu/szepulj/20110510-ime-az-orszag-legszebb-foiskolasai.htmlImádjuk a lófarkakat! - A legszebb copfok tavaszrahttp://www.life.hu/szepulj/haj/20110509-imadjuk-a-farkakat-a-legszebb-copfok-tavaszra.html5 sztárfrizura, amit soha ne utánozz!http://www.life.hu/szepulj/haj/20110509-5-sztarfrizura-amit-soha-ne-utanozz.htmlFélrerajzolták az egykori díva szemeithttp://www.life.hu/szepulj/20110506-felrecsusztak-sophia-loren-mellei.htmlMellerősítő mozgásprogram a tökéletes dekoltázsérthttp://www.life.hu/szepulj/20110506-mellerosito-mozgasprogram-a-tokeletes-dekoltazsert.htmlBrutális fűző - egyenesen a bőrödbe!http://www.life.hu/szepulj/20110506-brutalis-kinzas-az-uj-testekszer-fuzo-a-borbe.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.