Május 25. az Eltűnt Gyermekek Világnapja , amit az 1979. május 25-én New Yorkban eltűnt kisfiú, Etan Patz és társai emlékére és tiszteletére tartanak. Ezen a napon emlékeznek azokra a gyerekekre is, akiket a mai napig várnak haza a szüleik - Magyarországon több ezer szülő.

http://ezerlampasejszakaja.huMagyarországon évente több mint ötezer kisgyermek eltűnését jelentik be, vagyis átlagosan másfél óránként veszik nyoma egy gyereknek - a nem hivatalos adatok szerint a szám megközelíti a tízezret. A kicsik többnyire iskolai kudarcok vagy a nyomasztó családi légkör miatt szöknek el otthonról, de körülbelül 50 százalékuk még aznap, vagy legkésőbb másnap előkerül. A nyomozást a hatóságok ugyan 90 nap elteltével lezárják,a gyerekek adataikat azonban 20 évig is megőrzik a keresett emberek adatbázisában.  A szülők, még ha a csemete aznap elő is kerül, betegre aggódják magukat a félelemtől.

Eltűnt gyerekek a tejesdobozokon

Amerikában 40 másodpercenként vész nyoma egy gyermeknek. Nem véletlen, hogy ott már évek óta bevett szokás, hogy az eltűnt gyerekek fotóit tejesdobozokon helyezik el - először az 1979. május 25-én New Yorkban eltűnt hatéves kisfiú, Etan Patz fényképe volt az, amit - a fiú keresését elősegítendő - megjelentettek a tejesdobozokon.
Magyarországon most Etan kereséséhez hasonlóan tejesdobozok segítségével négy gyermeknek próbálnak nyomára bukkanni, akik évekkel ezelőtt tűntek el. Az év végig tartó kampány keretében - melynek remélhetőleg lesz folytatása - 400 ezer tejes dobozon és 10 ezer Flavitamin terméken látható Tamás, Gergő, Dávid és Dominika fényképe.

A kezdeményezésről és a négy gyermek eltűnésének körülményeiről itt olvashatsz bővebben.

Semleges neműnek nevelik a gyereküket - Hogy óvják a világtólhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110524-semleges-nemunek-nevelik-a-gyerekuket-hogy-ovjak-a-vilagtol.html Lusta és visszabeszél? - Így lesz kezesbárány a lázadó kamaszbólhttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20110524-lusta-es-visszabeszel-kamaszpanaszok-es-kezelesuk.html Orvosi csoda! Tojássárgájától lett gyereke a 38 éves nőnek!http://www.life.hu/anyaskodj/20110520-orvosi-csoda-tojassargajatol-lett-gyereke-a-38-eves-nonek.html Most érkezett a hír! Gyönyörű kisfiúnak adott életet az Oscar-díjas színésznő!http://www.life.hu/anyaskodj/20110520-gyonyoru-kisfiunak-adott-eletet-marion-cotillard.html Megint terhes! Negyedik gyermekét várja a dögös szőke szupermodellhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110520-megint-terhes-negyedik-gyermeket-varja-a-dogos-szoke-szupermodell.html Két anya, két apa és a gyerekek - Egyre terjed az új családformahttp://www.life.hu/anyaskodj/20110520-ket-anya-ket-apa-es-a-gyerekek-egyre-terjed.html Így érd el, hogy ne találjon rá a pornóra a gyerek! - Ha az interneten szörfölhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110520-igy-erd-el-hogy-ne-talaljon-ra-a-pornora-a.html "Véletlenül megöltem a fiam!" - Az út szélén találták meg a 6 éves kisfiú holttestéthttp://www.life.hu/anyaskodj/aza9honap/20110519-veletlenul-megoltem-a-fiam-az-ut-szelen-talaltak-meg.html Tagadja a híreszteléseket Dobó Katahttp://www.life.hu/anyaskodj/20110519-tagadja-a-hireszteleseket-dobo-kata.html