Az angol édesanya mindent feltett azért, hogy megtarthassa méhen kívül fogant magzatát - az életét is hajlandó volt kockáztatni.


Miután Paula Cawte megtudta, hogy a magzata méhen kívül fejlődik, az orvosok két szívet tépő hírt is közöltek vele: vagy megszakítják a terhességet, vagy az életét kockáztatva megszül egy olyan babát, aki minden valószínűség szerint vagy fogyatékos lesz a koraszülöttség miatt, vagy halva születik meg. Minden előzetes figyelmeztetés ellenére az asszony vállalta a kockázatot, aminek meg is lett a gyümölcse: kislánya, Eva egészséges, megfelelően gyarapszik, és most ünnepli egyéves születésnapját.

Thinkstock
Illusztráció

Tudták, hogy mit kockáztatnak

Paula története azért is egyedülálló és igen inspiráló, mert Angliában az utóbbi húsz évben csak három olyan esetet jegyeztek fel, amikor a kisbabának semmi baja sem lett a méhen kívüli fogantatás miatt. Annak az esélye, hogy a méhen kívüli terhességet a baba és az édesanya is minden baj nélkül túlélje, egy a hárommillióhoz. Ennek ellenére a 38 éves Miss Cawte és 43 éves vőlegénye, Paul Lounds mégis megpróbálták a lehetetlent - így született meg harminc hétre, másfél kilósan kislányuk, Eva.


A fogantatás után minden rendben ment, az orvosok csak a huszadik hétben vették észre, hogy méhen kívüli terhességről van szó. Ekkor azt javasolták az asszonynak, vetesse el a kicsit. "Hosszú ideig próbálkoztunk, mire végre teherbe estem, így semmi pénzért nem hagytam volna elveszni őt. Tudtuk, hogy veszélyes, amit csinálunk, mert az orvosok is mondták, hogy elvérezhetek, ha a baba megrepeszt egy szervet vagy egy artériát. De Paul és én egyetértettünk abban, hogy amíg nincs közvetlen veszély, harcolunk a babáért. Most pedig alig hisszük el, hogy egy ilyen csodás és gyönyörű kislányunk született" - nyilatkozta a boldog anyuka.

A szülők háromhónapos korában vihették haza kislányukat a kórházból, akinek az égvilágon semmi baja nincs. Dr. Lawrence Impey, a The John Radcliffe Hospital szülészorvosa szerint minden hatvanadik terhesség méhen kívüli, de ennek csak egy százaléka olyan, ahol a petesejt a hasüregbe ágyazódik be - és Paula esete pontosan ilyen volt.

Az új őrület, ami rabul ejt minden gyereket! - Mi a peonza titka?http://www.life.hu/anyaskodj/20110624-az-uj-orulet-ami-rabul-ejt-minden-gyerekeket-a.html 5 hónapig bírta az apaságot! Elhagyja családját a szexi színészhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110624-5-honapig-birta-az-apasagot-elhagyja-feleseget-a-szexi-szinesz.html Már 19 évesek az egyfejű sziámi ikrek - Máig a legjobb barátokhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110624-mar-19-evesek-az-egyfeju-sziami-ikrek-maig-a.html Apró örömök Krémkönnyedénhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110624-apro-oromok-kremkonnyeden.html "Brad Pitt-től várok gyereket" - Britney Spears meglepő kijelentést tetthttp://www.life.hu/anyaskodj/20110623-brad-pittol-varok-gyereket-britney-spears-meglepo-kijelentest-tett.html Megható fotó a büszke apáról! Íme, az első képek a Titanic sztárjának kislányárólhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110623-meghato-foto-a-buszke-aparol-ime-az-elso-kepek-billy.html "Kényszerített, hogy öljem meg a gyerekem" - Sokan csak az anyaotthonban találnak menedékrehttp://www.life.hu/anyaskodj/20110623-kenyszeritett-hogy-oljem-meg-a-gyerekem-sokan-csak-az.html Tiszta anyja! Íme, az első hivatalos fotó Pink kislányárólhttp://www.life.hu/anyaskodj/20110622-ime-az-elso-foto-pink-kisbabajarol.html