fashion week veszély magassarkú cipő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A cipők iránti szenvedély néha önveszélyes tettek elkövetésére sarkall. A vészesen sovánnyá váló pénztárca vagy a lecsupaszított bankszámla csak az egyik. A baj ott folytatódik, amikor olyan lábbelire teszünk szert, amelyiket gyaloglás helyett mondjuk ácsorgásra vagy taxizásra találtak ki. Megmutatjuk az idei nyár három boka- és lábfejgyilkos cipőtrendjét.

Tipp! Főiskolák szépe és Mr. College szépségverseny! Kattints a galériáért!








Rossz választás

Ha sokat kell mászkálnod aznap, akkor válaszd inkább az alacsonyabb talp- és sarokmagasságú darabokat, amelyek biztonságosabbak. Ezekben könnyebben korrigálhatod az esést vagy a bukdácsolást.


Jó választás

Tipp! Elindult a Balaton Sound! Képekért katt ide!









Rossz választás

A tűsarkú helyett válasszunk az újra egyre divatosabb törpesarkúak vagy a szintén reneszánszukat élő vastagabb sarkú cipők közül. Ezekben nemcsak egyensúlyozni könnyebb, de a terhelés is jobban eloszlik.

Jó választás

7,5 centiméternél magasabb sarkú cipő

Bár a használati utasításban nem jegyzik, de vannak olyan topánok, amelyek azon kívül, hogy nem vízállóak és hiperérzékeny anyagból készülnek, még gyaloglásra sem alkalmasak. A lehetetlennek tűnő, de létező 12 centiméteres sarokkal ellátott gyönyörűségeknek nem is az ára fáj a legjobban. Az olyan cipőkben, amelyek 7 centinél magasabb sarokkal bírnak, nem ajánlatos hosszú ideig táncolni vagy sétálni, de még ácsorogni sem. Minél magasabb a cipősarok, annál bizonytalanabb az egyensúly, a végeredmény pedig kifordult boka, bokatörés vagy ínszalagszakadás is lehet. A legszerencsétlenebb esetben akár több - két-három - helyen is eltörhet a láb.


Rossz választás

A szakemberek szerint a legideálisabb a három-négy centiméteres cipősarok. Az Achilles-ínra nehezedő nyomás így kisebb lesz, a lábfej és a vádli izomzata nem fárad el olyan hamar, sokkal könnyebb egyensúlyozni, a tartás egyenes lesz, a hátunk pedig nem fog fájni. A lapos talpú topánok és a magas sarkú cipők szerelmeseinek azt ajánljuk, hogy ha nem tudnak lemondani a kedvenc cipőikről, akkor legalább okosan viseljék őket! Ha tudják, hogy sokat gyalogolnak aznap, hagyják inkább otthon, és ne feledkezzenek meg a talpbetétekről sem.


Jó választás



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.