Sztártrend: Hódíts szexi oroszlánsörénnyel!

frizura haj Jessica Simpson Beyoncé Knowles Cheryl Cole
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg ma minden a természetes és gyönyörű hajról szól, addig vannak sztárok, akik kibújva a trendet diktálók szabálya alól, érdekesnél érdekesebb frizurával jelennek meg egy-egy eseményen.

Tipp! Vicces fotók, jógázó kisállatok! Nézd meg képgalériánkat!




Forrás: AFP
Forrás: AFP

Cheryl Cole, Jessica Simpson és Elle MacPherson

Cheryl Cole, Elle MacPherson és Jessica Simpson mind tupírfésűt ragadott, mielőtt megmutatták magukat a kamerának. Mindez az elmúlt egy hónapban történt, így nem csoda, ha kíváncsiak vagyunk, csinálnak-e ezek az első fecskék nyarat a régóta nem divatos, magasra tupírozott, hajlakkal rögzített frizurának. A magasra tornyozott hajdivat Marie Antoinette idején volt Európa-szerte népszerű, igaz, a XIV. Lajos egyik szeretőjéről elnevezett, úgynevezett fontange frizura már korábban ismert és elterjedt volt a francia udvarban. (A fontange eredetileg csak a rögzítésre használt szalagot vagy vázat jelentette, később maga a frizura is ezt a nevet kapta.) A fejre halmozott hajtömeg divatja Marie Antoinette fejével együtt hullott a porba. Legközelebb az 1960-as években tért vissza, gondoljunk csak Jackie Kennedyre, aki után nők milliói lakkozták bukósisak keménységűre a hajukat. A hetvenes években inkább a természetesség volt a trend, de a nyolcvanas évek újra teret engedett a gigantikus sörénynek.

Forrás: http://hu.wikipedia.org, AFP
Forrás: http://hu.wikipedia.org, AFP

Marie Antoinette, Jackie Kennedy

Aki követni szeretné a fent említett sztárokat, annak nem lesz egyszerű dolga, hiszen bármilyen könnyűnek is tűnik elkészíteni a frizurát ("Ugyan már, csak egy kis hajhab, tupírozás és rengeteg hajlakk!"), sok időre, türelemre és kitartó karizomra van szükség. Aki ilyen frizurára adja a fejét, soha ne frissen mosott hajból dolgozzon, mert azzal sokkal nehezebb bánni. A legkönnyebb természetesen hullámos vagy a fejtetőn nagy csavarókkal hullámosított hajból kiindulni, hiszen a hullámok már adnak egy alaptartást és volument. A frizura akkor szép, ha egyenletesen tupírozott, nincsenek benne lyukak vagy lelapult tincsek. A tartásért a tupírozáson kívül a sok-sok zselé és hajlakk felel. Szerencsére ma már léteznek olyan termékek, amelyek úgy tartják a frizurát, hogy az összhatás olyan lesz, mintha paróka lenne a fejünkön.

Tipp! Elképesztő átalakulás, nézd meg VV Zsófi új arcát képgalériánkban! Katt ide!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.