fashion week duci molett ruha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A cipő-táska-öv színe egyezzen! Nemes és hétköznapi anyagokat nem keverünk! A farmert farmerrel tabu! Duciknál tiltólistás a tengerészcsíkos! Olyan divathiedelmek ezek, amelyek mereven beépültek a köztudatba, és nehéz velük leszámolni. Pedig a divattal és a trendekkel együtt a szabályok is változnak. Attól, hogy nem 36-38-as méretű valaki, még lehet őrülten stílusos és öltözhet mindenki számára inspirálón. Ez alkalommal divatimádó plus size divatbloggerek fotóin keresztül mutatjuk meg, mely duci csajoknak szóló divatszabályokat érdemes megszegni.






, www.kylanita.canalblog.com

"A fekete karcsúsít"

Valamiért ezt az avítt szabályt mindenki úgy dekódolja, hogy ha duci vagy, viselj feketét - lehetőleg éjjel-nappal! Nem érdemes vitatkozni azzal a ténnyel, hogy a fekete karcsúsít és nem utolsósorban elrejt, védelmet ad. Ez viszont nem jelenti, hogy gyászolni kellene a testalkatod. A színeket mindenki megérdemli - főleg, amikor ennyire erőteljesen jelen vannak a divatban! Ráadásul a megfelelő színek üdébbé, ragyogóbbá teszik az arcot, és harmonikussá a megjelenést. Ha bizonytalan vagy, válassz először a kevésbé dinamikus és harsány árnyalatok közül, azokból is csak egy-egy darabot. Rá fogsz érezni, egy-egy szín csodákat tesz veled.


Forrás: www.curvygirlchic.com, www.blogtobealive.com, www.kylanita.canalblog.com


Tipp! Amy Winehouse élete képekben! Nézd meg képgalériánkat!








Forrás: www.mezzofashionisto.com, www.fashionable.com, www.curvygirlchic.com


"Tabu a fehér!"

Ha abból indulunk ki, hogy a fekete slankít, akkor a fehér minden bizonnyal az ellenkező hatással bír. Ezzel sem érdemes vitatkozni, hiszen a fehér hatását mindenki a saját szemével látja. Ez viszont nem jelenti azt, hogy bizonyos méret fölött le kell mondani a nyár divatszínéről. A mell alatt vagy derékban szabott ruha, karcsúsított blézer, színes cipő, szexi ékszerek, és máris istennőnek érezheted magad. Ha pedig így van, kit érdekel, mekkora a derék- vagy csípőméreted?


Forrás: www.big-or-not-to-big.over-blog.com, www.saksinthecity.blogspot.com, www.gabifresh.com


"Kerüld a lebernyegeket!"

Mert még nagyobbá tesznek? Mert formátlannak láttatják a tested? Ugyan! Egy szellős, könnyedén libbenő, finoman rétegződő felső, tunika vagy ruha nemcsak őrült jól néz ki, hanem a kánikulában ideális viselet. Ha pedig hűvösebbre fordul, jöhet a jól bevált leggings, skinny jeans, harisnya, a karcsúsított kabát és a csizma. A lényeg itt is a harmónián, a kiegészítők összhangján és a stílusosságon - na és persze a bátorságon - van.


Forrás: www.archedeyebrow.blogspot.com, www.big-or-not-to-big.over-blog.com

Tipp! Nézegess elbűvölő képeket apró kiskutyákról! Katt ide!



Gergely Judit 2010 tavaszán indított Plus Size Life néven divatblogot. A szimpatikus mottóhoz - "I love fashion and size can't stop me" - semmit nem kell hozzáfűzni. Judit egyébként a Debreceni Egyetemen hallgat közgazdaságtant, és egy divatmagazinnál gyakornok. Kedvenc blogjainak egyike a Saks in the city ("tulajdonképpen ő adta az ihletet ahhoz, amit most csinálok"), rendszeresen olvassa a Le blog de Big Beauty blogot ("Stephanie esetében a képek hangulatáért rajongok"), a Gabifresh bloggerének stílusa pedig nagyon közel áll hozzá ("erre az amerikai lányra érdemes odafigyelni"). Bár a saját outfitek posztolása itthon még nem olyan elterjedt a bloggerek között, Juditnak ez nagy álma volt már a blog indulásakor is, mostanra pedig sikerült megvalósítania.

Fotó: Domány Ágnes
Fotó: Domány Ágnes

Judit mindig is igyekezett stílusosan öltözködni, de ezzel akadtak és ma is akadnak nehézségei. "Kevés fast fashion üzlet tart 44-es méretnél nagyobb ruhákat, ha mégis, a plus size részlegeken szinte soha nincs leárazás, a meglévő 'duci márkák' is hagynak némi kívánnivalót maguk után, az ízléstelenség sajnos nem ismer határokat." Judit célja, hogy rámutasson arra, nem kell feltétlenül a szabályok rabságában élni. "2011-et írunk, és ezek a szabályok sajnos sok-sok éve nem változtak. Nem mondom, hogy nem állták meg valaha a helyüket, de manapság teljesen felesleges így gondolkozni. Ezektől sem vékonyabbak, sem boldogabbak nem leszünk. Mindig a formára kell figyelni és nem a méretre!" A külföldi blogokon találhatunk extrém eseteket, a hasvillantó póló és a miniszoknya is gyakran bekerül egy-egy összeállításba, ami már neki is szemet szúrt. "Jómagam is elgondolkozom néha azon, hogy megéri-e ennyire fanatikusnak lenni. Mert ha azt nézzük, ezek a lányok tágítják a korlátokat azzal, hogy megmutatják, ők is hordhatnak ilyet. Annyit megígérhetek, rajtam soha nem fogtok haspólót látni!"




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.