A cipő-táska-öv színe egyezzen! Nemes és hétköznapi anyagokat nem keverünk! A farmert farmerrel tabu! Duciknál tiltólistás a tengerészcsíkos! Olyan divathiedelmek ezek, amelyek mereven beépültek a köztudatba, és nehéz velük leszámolni. Pedig a divattal és a trendekkel együtt a szabályok is változnak. Attól, hogy nem 36-38-as méretű valaki, még lehet őrülten stílusos és öltözhet mindenki számára inspirálón. Ez alkalommal divatimádó plus size divatbloggerek fotóin keresztül mutatjuk meg, mely duci csajoknak szóló divatszabályokat érdemes megszegni.


"Tilos a keresztcsíkos!"

Ha szigorúan vesszük, akkor egyet is érthetnénk. A harántcsíkos optikailag valóban erősít, hiszen a csíkok miatt a szemünk széles szelvények tömegét érzékeli egymás fölött. Ráadásul a hosszú ujjú felsők vagy ruhák esetében az ujjakon lévő csíkok hozzáadódnak a törzsön viselt csíkok szélességéhez. Bár a képlet leírva bonyolultan hangzik, a végeredményt mindenki tudja: a keresztcsíkostól ducibbnak néz ki a viselője. De nem minden esetben! Egy karcsúsított kabát, blézer vagy hosszított mellény például megtöri a csíkos felület optikai uralmát. Becsapja a szemet az is, ha a blézer vagy a kardigán csíkos, és azt nyitva viselve, alóla más színű felső bukkan elő. Ellensúlyozhatod a szélesítő csíkokat erős rúzzsal, feltűnő, lógó ékszerrel, de lehet, hogy az izgalmas szabás vagy a testkövető forma is előnyös.Forrás: www.gabifresh.com, www.saksintecity.blogspot.com, www.kylanita.canalblog.com

"A fekete karcsúsít"

Valamiért ezt az avítt szabályt mindenki úgy dekódolja, hogy ha duci vagy, viselj feketét - lehetőleg éjjel-nappal! Nem érdemes vitatkozni azzal a ténnyel, hogy a fekete karcsúsít és nem utolsósorban elrejt, védelmet ad. Ez viszont nem jelenti, hogy gyászolni kellene a testalkatod. A színeket mindenki megérdemli - főleg, amikor ennyire erőteljesen jelen vannak a divatban! Ráadásul a megfelelő színek üdébbé, ragyogóbbá teszik az arcot, és harmonikussá a megjelenést. Ha bizonytalan vagy, válassz először a kevésbé dinamikus és harsány árnyalatok közül, azokból is csak egy-egy darabot. Rá fogsz érezni, egy-egy szín csodákat tesz veled.


Forrás: www.curvygirlchic.com, www.blogtobealive.com, www.kylanita.canalblog.com"Kerüld a skinny farmert!"

Nem tudni, ki mondta ki először, hogy a sok-sok szezon óta kirobbanthatatlan skinny farmerrel óvatosan kell bánni 44-es mérettől fölfelé. Az általunk megkérdezett stylistok viszont esküsznek rá, ahogy a plus size divatbloggerek is. A skinny szabás nem egyenlő azzal, hogy cipőkanállal kell magad belepasszírozni egy combra cuppanós nadrágba. Ha jó a szabás, jó helyen vannak a zsebek, akkor a láb vonalát ívesen követő farmer az egyik leguniverzálisabb darabbá léphet elő. Használd ki!Forrás: www.mezzofashionisto.com, www.fashionable.com, www.curvygirlchic.com


"Tabu a fehér!"

Ha abból indulunk ki, hogy a fekete slankít, akkor a fehér minden bizonnyal az ellenkező hatással bír. Ezzel sem érdemes vitatkozni, hiszen a fehér hatását mindenki a saját szemével látja. Ez viszont nem jelenti azt, hogy bizonyos méret fölött le kell mondani a nyár divatszínéről. A mell alatt vagy derékban szabott ruha, karcsúsított blézer, színes cipő, szexi ékszerek, és máris istennőnek érezheted magad. Ha pedig így van, kit érdekel, mekkora a derék- vagy csípőméreted?


Forrás: www.big-or-not-to-big.over-blog.com, www.saksinthecity.blogspot.com, www.gabifresh.com


"Kerüld a lebernyegeket!"

Mert még nagyobbá tesznek? Mert formátlannak láttatják a tested? Ugyan! Egy szellős, könnyedén libbenő, finoman rétegződő felső, tunika vagy ruha nemcsak őrült jól néz ki, hanem a kánikulában ideális viselet. Ha pedig hűvösebbre fordul, jöhet a jól bevált leggings, skinny jeans, harisnya, a karcsúsított kabát és a csizma. A lényeg itt is a harmónián, a kiegészítők összhangján és a stílusosságon - na és persze a bátorságon - van.


Forrás: www.archedeyebrow.blogspot.com, www.big-or-not-to-big.over-blog.comGergely Judit 2010 tavaszán indított Plus Size Life néven divatblogot. A szimpatikus mottóhoz - "I love fashion and size can't stop me" - semmit nem kell hozzáfűzni. Judit egyébként a Debreceni Egyetemen hallgat közgazdaságtant, és egy divatmagazinnál gyakornok. Kedvenc blogjainak egyike a Saks in the city ("tulajdonképpen ő adta az ihletet ahhoz, amit most csinálok"), rendszeresen olvassa a Le blog de Big Beauty blogot ("Stephanie esetében a képek hangulatáért rajongok"), a Gabifresh bloggerének stílusa pedig nagyon közel áll hozzá ("erre az amerikai lányra érdemes odafigyelni"). Bár a saját outfitek posztolása itthon még nem olyan elterjedt a bloggerek között, Juditnak ez nagy álma volt már a blog indulásakor is, mostanra pedig sikerült megvalósítania.

Fotó: Domány Ágnes

Judit mindig is igyekezett stílusosan öltözködni, de ezzel akadtak és ma is akadnak nehézségei. "Kevés fast fashion üzlet tart 44-es méretnél nagyobb ruhákat, ha mégis, a plus size részlegeken szinte soha nincs leárazás, a meglévő 'duci márkák' is hagynak némi kívánnivalót maguk után, az ízléstelenség sajnos nem ismer határokat." Judit célja, hogy rámutasson arra, nem kell feltétlenül a szabályok rabságában élni. "2011-et írunk, és ezek a szabályok sajnos sok-sok éve nem változtak. Nem mondom, hogy nem állták meg valaha a helyüket, de manapság teljesen felesleges így gondolkozni. Ezektől sem vékonyabbak, sem boldogabbak nem leszünk. Mindig a formára kell figyelni és nem a méretre!" A külföldi blogokon találhatunk extrém eseteket, a hasvillantó póló és a miniszoknya is gyakran bekerül egy-egy összeállításba, ami már neki is szemet szúrt. "Jómagam is elgondolkozom néha azon, hogy megéri-e ennyire fanatikusnak lenni. Mert ha azt nézzük, ezek a lányok tágítják a korlátokat azzal, hogy megmutatják, ők is hordhatnak ilyet. Annyit megígérhetek, rajtam soha nem fogtok haspólót látni!"Illatos melltartók a kolumbiai divathétenhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110728-illatos-melltartok-a-kolumbiai-divatheten.html Kis fehér ruha - A nyár kedvencét a sztárok is imádjákhttp://www.life.hu/legytrendi/20110727-kis-feher-ruha-a-nyar-kedvencet-a-sztarok-is.html Lakatos Márk átalakít: Újjászületett a szülésznőhttp://www.life.hu/legytrendi/20110726-lakatos-mark-atalakit-16.html Diana hercegnő ékszerét hordja Katalinhttp://www.life.hu/legytrendi/20110725-diana-hercegno-fulbevalojat-viseli-katalin-hercegno.html Hogyan legyek jó nő - 5 évesen?http://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110722-hogyan-legyek-jo-no-5-evesen.html Így lett az olcsó vászonszatyorból egyedi divattáskahttp://www.life.hu/legytrendi/kiegeszitok/20110722-olcso-vaszonszatyorbol-egyedi-divattaska.html 5 divatblogger, 5 stílus, 5 inspirációhttp://www.life.hu/legytrendi/streetfashion/20110721-5-divatblogger-5-stilus-5-inspiracio.html