Stahl Judit ínyenc receptjeit nem csak a tévében láthatod - ezentúl a Life.hu-n is találkozhatsz velük. Készítsd el még ma!

Forrás: [origo]"Jó tíz évvel ezelőtt ritkaság számba ment nálunk a brokkoli. Majd utóbb kiderült: szuperegészséges zöldségféle. Külföldi táplálkozástudorok ezerrel harsogják, hogy együnk belőle minél többet, mert tele van A- és C-vitaminnal, vassal meg csonterősítő kálciummal.

Aki megkóstolja, annak biztosan nem az ugrik be majd elsőre, hogy milyen egészséges ételt eszik, hanem az, hogy milyen finomat. És ez a lényeg, nem igaz?"

Stahl Judit



Hozzávalók a salátához:

- egy késhegynyi só
- 45 dkg brokkoli (megtisztítva 30 dkg)
- 1/2 szikkadt zsemle
- 2 fej retek (10 dkg)

Hozzávalók az öntethez:

- 4 dkg friss parmezán
- 3/4 dl olívaolaj a tetejére
- 2 evőkanál friss citromlé
- 1 kávéskanál szardellapaszta
- 2 kávéskanál mustár
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
- frissen őrölt bors

Forrás: [origo]
Forrás: Stahl.hu

Elkészítés:

1. Vizet engedünk egy fazékba, teszünk bele sót, és felforraljuk. Amíg melegszik, előkészítjük a brokkolit.

2. A megmosott zöldséget rózsáira szedjük, majd a rózsákat körülbelül 3 centi átmérőjű falatokra daraboljuk. A falatokról levágjuk a vastag szárrészeket, de a zsengéket meghagyjuk. Ha már forr a víz, beletesszük a brokkolit, és néhány perc alatt roppanósan puhára főzzük. Ezután leszűrjük, majd hideg vizet engedünk rá, és papírtörlőn szétterítve megszárítjuk.

3. Miközben a puha brokkoliról lecsöpög a víz, felkockázzuk a szikkadt zsemlefelet, és száraz teflonserpenyőben - amelyben nyugodtan lehet olaj nélkül ügyködni - kevergetve aranybarnára pirítjuk. A megpirított zsemlekockákat félretesszük, amíg kihűlnek.

4. Ezután elkészítjük a kifejezetten sűrű, dús öntetet. A turmixgépbe reszeljük a parmezánt, majd ráöntjük az olívaolajat meg a friss, leszűrt citromlevet, és belekanalazzuk a szardellapasztát és a mustárt. Utána hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymagerezdet, és teszünk a gépbe frissen őrölt borsot is. Secperc alatt pépesítjük az egészet, és az öntet ezzel készen is van.

5. Már csak annyi maradt, hogy a megmosott retket felkockázzuk, és egy jól záródó műanyagdobozban összekeverjük a brokkolival meg egy evőkanálnyi sűrű öntettel.

6. A kész brokkolisalátát berakjuk a hűtőbe, a kihűlt, pirított zsemlekockákat pedig kint hagyjuk a konyhapulton. Másnap, ebédkor, a parmezános brokkolira rászórjuk a ropogós kockákat.

1 adag lesz belőle.

Stahl konyhája: Kalóriaszegény joghurtos panna cotta - Fogyókúrázóknak is szabad!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20111118-stahl-konyhaja-kaloriaszegeny-joghurtos-panna-cotta-fogyokurazoknak-is-szabad.html Stahl konyhája: Tagine pácolt citrommal és olajbogyóvalhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20111118-stahl-konyhaja-tagine-pacolt-citrommal-es-olajbogyoval.html Stahl konyhája: Fusilli zöldborsóval és csirkemájjalhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20111117-stahl-konyhaja-fusilli-zoldborsoval-es-csirkemajjal.html Stahl konyhája: Hortobágyi réteshttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20111117-stahl-konyhaja-hortobagyi-retes.html Stahl konyhája: Gesztenyés pulykamellhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20111116-stahl-konyhaja-gesztenyes-pulykamell-receptje.html