Miután nyáron elhunyt Havas Henrik volt menye, két lányunokáját az édesanyjuk testvére, Erika neveli. De vajon miért nem az édesapjuk, az ifjabb Havas gondoskodik a gyermekeiről?


A műsorvezető életének egyik nagy tragédiája volt, amikor néhány hónapja elhunyt unokáinak édesanyja. A Blikk utánajárt, miért a nagynéni, Erika neveli a kicsiket. Leányfalun nem sokan akartak mesélni a családról, de mégis volt, aki megszólalt. "Amióta Évi meghalt, a testvére, Erika neveli a gyerekeket. A nagyszülőknél laknak mind. Szűken vannak. A fiatalabb Henrik nem fizeti rendesen a gyermektartást, utóbbi folyósítása már akkor is akadozott, amikor Évike élt. Nagyapjuk, az idősebb Havas néha elviszi őket wellnessezni, vagy valamelyik plázába. Ilyenkor odaadja nekik a bankkártyáját, és vesz nekik egy váltás ruhát" - mesélte egy, a városban dolgozó ember.

Fotó: TV2

"Amikor a testvérem meghalt, egy szóval sem kérdezték Havasék, mi legyen a gyerekekkel. Természetes volt számomra, hogy vigyázni fogok rájuk. A nagyapjuk néha ad a lányoknak egy-egy tízezrest, hogy vegyenek maguknak valamit, de ez minden" - mesélte Erika. "Persze nem neki kellene gondoskodni róluk. Az apjuk a gyerektartást sem fizeti. Amióta Évi meghalt, csupán kétszer fizetett. Nem is látogatja őket" - tette hozzá a nő.

Erika négy órában dolgozik a szomszéd faluban egy állateledelesnél. "A családi pótlék 26 ezer és néhány száz forint. Ehhez jön a fizetésem és a szüleim nyugdíja. Az árvaellátást csak ezután fogjuk kapni" - mesélte Erika a Blikknek. "Az apjuk egyáltalán nem látogatja a lányokat, de ne is jöjjön. Csak szomorúságot okoz nekik. Volt, hogy azt ígérte, eljön. A lányok annyira számítottak rá, hogy az utca végén várták fél délután. Persze nem jött" - mesélte a lányok nagymamája.


Kétségtelenül a világ egyik legszexibb apukája Orlando Bloomhttp://www.life.hu/anyaskodj/20111213-ketsegtelenul-a-vilag-egyik-legszexibb-apukaja-orlando-bloom.html A nagy uzsonnakérdés: készítsünk vagy pénzt adjunk?http://www.life.hu/anyaskodj/20111103-a-nagy-uzsonnakerdes-keszitsunk-vagy-penzt-adjunk.html A nagyszülő a hosszú élet titka - Így hatnak az idősek a fiatalabb generációkrahttp://www.life.hu/anyaskodj/20111212-a-nagyszulo-a-hosszu-elet-titka-igy-hatnak-az.html Ezért házasodtak olyan hamar? Gyermeket vár a népszerű magyar zenész újdonsült feleségehttp://www.life.hu/anyaskodj/20111210-ezert-hazasodtak-olyan-hamar-gyermeket-var-a-nepszeru-magyar-zenesz.html Nagyító alatt: a zűrös Z-generációhttp://www.life.hu/anyaskodj/20111208-nagyito-alatt-a-zuros-zgeneracio.html Így segíts a gyereknek okosan, hogy megtanuljon félretennihttp://www.life.hu/anyaskodj/20111030-igy-segits-a-gyereknek-okosan-hogy-megtanuljon-felretenni.html