fashion week vásárlás nadrág öltözködés kismamaruha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vannak, akik a terhesség 12., mások a 15. hetét tartják vízválasztónak: nincs mese, be kell szerezni néhány kifejezetten kismamák számára kialakított ruhadarabot. Télen a felsőruházat terén a speciális kabátot, az alsók közül a nadrágot nehéz megkerülni. Igazából nem is kell, hiszen a választék egyre nagyobb és divatosabb, és van, amelyiket a terhesség után is viselhetjük.



Thinkstock
Thinkstock


Kati (29) - 21. hét

"Mindenképpen szerettem volna kismamanadrágot, mert azt hallottam, hogy nagyon kényelmesek, de a régimódi, kantáros fazon szóba sem jöhetett; a normális nadrágjaimhoz hasonlót kerestem. Biztos, hogy nem lettem volna meg kismamanadrág nélkül, mert a rendes nadrágjaim a harmadik hónap végén, legfőképpen ülő helyzetben szorítottak. A 11. hétben vettem meg az első farmert, aztán később, a 16. hétben vettem még egyet. Egy klasszikus, egyenes szárú farmerem van, egy szűk szárú, ami a csizmába is belefér, és egy kismama-leggingsem, amit jól ki tudok használni a hosszabb pulóvereimmel."

Nem kerül feltétlenül sokkal többe





Emma (25) - 13. hét

"A 13. hétben vagyok, de már a múlt héten néztem magamnak kismamanadrágot, mert a csípőnadrágjaim szorítanak, és ez ülőmunkánál nagyon kényelmetlen. Az első üzletben, amibe beléptem, szembesültem azzal, hogy az ottani kismamanadrágok csak 36-os méretnél kezdődnek, melyek nekem óriásiak, mivel egy kilót sem híztam az első három hónapban, csak a hasam miatt kellene nagyobbat vennem. Végül egy magyar divattervező 2011-es tavaszi-nyári kollekciójából választottam egy puha pamut, gumis nadrágot, ami egyáltalán nem olyan, mint egy szabadidőnadrág. Ehhez hasonló darabokat fogok még varratni, addig pedig, amikor leülök, inkább kikapcsolom a nadrágom gombját."

Trendi darabok pocakosoknak is


Thinkstock
Thinkstock


Szempontok a vásárlásnál



Kamilla (32) - 24. hét

"Elég hamar kellett vennem kismamanadrágot, mert gyorsan nőtt a hasam. Két üzletben is vásároltam, mindkét helyen 10 000-12 000 forintért árulták őket. Erre nem sajnáltam kiadni a pénzt, de ugyanennyit felsőkért már nem fizettem volna. Egyébként igyekeztem addig hordani a saját cuccaimat, amíg tudtam, de egy idő után vagy slampos utcagyereknek éreztem magam az eggyel nagyobb farmerben, vagy szorított az adott darab. Most legalább azt hiszem, csini vagyok, nem lóg ki a derekam, nem akar leesni a nadrág, nem szorítja a hasamat. Hozzáteszem, lehet, hogy vannak turkálók, ahol lehet kismamanacikat venni, de nekem nincs elég tapasztalatom ezen a téren, viszont nem vagyok híve a hosszas keresgélésnek sem."

Tipp! Így élnek az állami gondozott gyerekek. Kattints a galériáért!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.