Hosszú ujjas, fekete öves, hagyományőrző - 2012 menyasszonyi ruha trendjei

fashion week menyasszonyi ruha vőlegény öltöny esküvői ruha esküvői díszítés menyasszony menyasszonyi cipő esküvői dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még a bejáratig sem jutunk, máris tele a kezünk szórólapokkal, és egy ajánlaton is túl vagyunk: ha akarjuk, itt azonnal lefotóznak bennünket. Mi viszont rezignált arccal igyekszünk tovább, mert leginkább arra vagyunk kíváncsiak, milyen ruhát viselnek azok, akik 2012-ben mennek férjhez.

Fotó: Szabó Balázs
Fotó: Szabó Balázs

Kattints a képre, és nézd meg a ruhákat!


A 2012-es Esküvő Kiállítás és Vásáron járunk a Budapest Kongresszusi Központban, ahol minden adott, hogy akár egy nap alatt leszervezzük az esküvőt. Nagy a stressz mindkét részről - a kiállítók potenciális vásárlókat akarnak, a vásárlók pedig meg akarják találni az igazi ruhát, az igazi gyűrűt, az igazi helyszínt és az igazi zenekart. Ráadásul most sokszor 20-50 százalékos kedvezménnyel csíphetünk meg a helyszíntől, a dekoráción és a ruhákon át egészen a jegygyűrűig mindent. Az épület legnagyobb kiállítótermében is féláron kínálják a strasszokkal telepakolt, nagy abroncsos vagy kedvesen is csak kurvincásnak nevezhető kreálmányokat. Mintha a tavalyi darabokon akarnának túladni a 2012-es szezon kezdetén.

Tipp! Lady Gaga mellet villant legújabb fotósorozatán. Kattints a galériáért! (+18)


"A fehér ruhán lévő fekete öv vagy díszítés még tavalyról maradt, de idén is nagyon népszerű"
"Már tavaly is nagyon sok volt a csipke, amely idén is maradni fog. A kétrészes és fűzős fazont inkább a teljes ruha váltja fel. Idén a hatvanas évek újragondolása jellemző. Nagyon sok tüllt, muszlint, organzát használnak, amitől még lágyabbak lesznek a ruhák""Ha önök nem használják, nem fog elterjedni."


Fotó: Szabó Balázs
Fotó: Szabó Balázs

Még több kép a galériában!


Bár a ruhák nagy része még mindig a fehér számtalan árnyalatában pompázik, az általunk megkérdezett kiállítók szerint egyre több színes ruhát lehet látni a katalógusokban. Az egyik helyen a kéket emelték ki, nem véletlenül, hiszen náluk is pont egy világoskék ruhát állítottak ki; máshol a már tényleg szokatlannak számító ciklámen és fekete-sötétzöld ruhát is találtunk. Ahogy megtudtuk, a ruhaválasztás teljesen egyéniségfüggő, aki színes ruhát akar, az úgyis színes ruhát fog választani, de általában nem a színes a jellemző. Ahogy a menyasszonyi ruha stílusok között külön kategóriát képező hagyományőrző sem gyakori egyelőre, pedig Czédly Mónika divattervező szerint vannak olyan tervezők, akik a bocskai mellett magyaros mintákkal és magyar motívumokkal dolgoznak. Meg is kérdeztük a kiállító készítőket erről. Szerintük a bocskait is inkább csak szalagavatóra és ballagásra viszik, mint esküvőre. Nagyon ritka az, ha valaki kalocsai hímzéses ruhában akar férjhez menni.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!






Fotó: Szabó Balázs
Fotó: Szabó Balázs

Kattints a képre, és nézd meg a dekorációkat!


Ha megvan a ruha, az esküvő stílusa, akkor egy dologról még mindig nem szabad elfeledkezni: az esküvő másik főszereplőjéről, a vőlegényről. Bár a férfiakról kevesebbet beszélünk, nekik sincs könnyű dolguk, hogy a rokokó stílust idéző cirádás aranyöltöny, a zsabós ing vagy a most nagyon divatos karcsúsított fazon, esetleg a hagyományos öltöny között megtalálják a magukhoz illőt.

Tipp! Liptai Claudia szebb, mint valaha. Kattints a képekért!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.