Marci 11 éves Down-szindrómás kisfiú, van egy egészséges öccse. Az édesanyja otthon van vele, mert Marci speciális figyelmet és külön fejlesztést igényel. A családnak egy szakképzett segítő támogatja a mindennapjait. Ő a fecske. A segítő feladatai az aktuális nap szerint változnak, van, hogy lovasterápiára viszi Marcit, van, hogy az iskolába megy érte. Az is előfordul, hogy otthoni felügyeletet végez, amíg az anyuka a hivatalos ügyeit intézi. Fontos, hogy szakképzett emberről van szó, mert Marci különös türelmet és szaktudást igényel.

Forrás: Vancsó Zoltán

Hogyan kérhetek ilyen segítőt?

A FECSKE Szolgálaton keresztül igényelhetnek szakképzett segítőt a fogyatékos embert gondozó családok, hogy legyen egy kis idejük magukra, hivatalos ügyeikre, saját egészségükre. A program koordinátora a KézenFogva Alapítvány. Az Alapítvány 1993 óta segíti az értelmi és halmozottan fogyatékos gyermekeket. Az évek során tevékenységi köre egyre szerteágazóbb lett, mára a fogyatékos emberek széles skáláját támogatják programjaikkal. Egyik kiemelt területük a családsegítés.

 

 


A FECSKE Szolgálat fő célja, hogy a család a fogyatékos személlyel együtt éljen teljes értékű életet. A családok életét szeretnék könnyebbé tenni, oly módon, hogy a szakszerű otthoni felügyelet biztosításával tehermentesítik a szülőket és a gondviselőket. A szolgáltatás  hat szervezet segítségével már az ország öt megyéjében és Budapesten is elérhető. Bővebb információ a http://fecske.kezenfogva.hu weboldalon található.

A KézenFogva Alapítvány nap mint nap azért dolgozik, hogy minél több kiegyensúlyozott család és mosolygós gyermek legyen a környezetünkben. Segíts te is!