Viszlát alapozó! Helló fényvédős hidratáló! - Így sminkelj nyáron

bőr szempillaspirál tippek fényvédő arcpermet nyári smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tested és a lelked igényei is évszakról évszakra változnak - így van ez a bőröddel is. Mást kíván télen, más kell neki nyáron. Ebből kiindulva senki nem lepődik meg azon, hogy a meleg évszakban másképp is kell sminkelni, mint amikor hideg van. Na, de mégis hogyan? A Life.hu sminkkalauzában minden hasznos tippet megtalálsz, amit tudnod kell.

Sminkelés előtt: jegelj!

Még mielőtt bármit is az arcodra kennél, halássz elő egy jégkockát a fagyasztóból - valószínűleg a limonádé vagy a jeges tea miatt úgyis készítesz nap mint nap. A hideg kockával simítsd végig az arcod minden négyzetcentijét. A hideg hatására a pórusok összehúzódnak, így az arcod kevésbé, illetve később lesz fényes.

Thinkstock
Thinkstock

Tisztíts arcot bőrre szabottan

Nyáron, a nagy meleg miatt a pórusok kinyílnak, így könnyebben a bőrbe jutnak a szennyeződések. Az eldugult pórusok miatt olyan bőrproblémák miatt fájhat a fejed, mint a látványos mitesszerek, pattanások, és hosszabb távon a bőr korai öregedése. Érdemes tehát olyan arctisztító terméket választani, amely azt ígéri, hogy a pórusok mélyéről is eltávolítja a szennyeződéseket. Ha a bőröd olajos, válassz zselés állagú arctisztítót, amely hűsíti és frissíti a bőröd. Ha a bőröd száraz, olyan arctisztítót válassz, amelyik nem oldja ki azt a csekély mennyiségű olajat a bőrödből. Kerüld a hab állagú termékeket! Normál bőr esetén naponta kétszer mosd le az arcod a te bőrtípusodnak megfelelő arctisztítóval.

Tudj meg minden érdekességet már a hírfolyamodból! Csatlakozz hozzánk iWiWen és Facebookon!



Nyári hidratáló krém

Mivel a legtöbb ember bőre nyáron olajosabbá válik, a nappali arckrémek használata fölöslegesnek tűnhet, pedig nem az. Az arckrém a napi sminkelési és arcápolási rutin alapja, amit ilyenkor sem érdemes hanyagolni. Nyárra viszont érdemes inkább olyan arckrémet választanod, amely olajmentes, vizes állagú, hogy így hidratálja a bőröd. Olyan hidratáló krémet válassz, amelyik fényvédőt is tartalmaz, így megvédi a bőröd a korai öregedéstől és a napfény egyéb káros vagy szépséggyilkos hatásától.

Ők hazánk legszebb lányai! Kattints a galériáért!


Könnyed felfrissülés

Az arcpermet azon termékek közé tartozik, amelyeket tipikusan nyáron használunk, akkor viszont gyakran. A nem túl nagy mennyiségben használt jó minőségű, frissítő illatú, hűsítő arcpermet nem teszi ragacsossá a bőrt, hanem egyetlen fújással felfrissíti azt. Jól jön óriási kánikulában és száraz levegőjű irodai térben - akár naponta többször is.

Viszlát alapozó!

Nyáron az a lényeg, hogy minél kevesebb rétegnyi smink kerüljön az arcra, ezért is érdemes inkább kombinált, többfunkciós termékeket használnod - ha a bőrtípusod ezt engedi. Természetesen akinek problémás a bőre, de nem elégszik meg csak a tökéletessel, annak nyáron is több terméket kell használnia. Ha viszont megengedheted magadnak, akkor a nappali arckrém, alapozó és púder kombináció helyett használj például a bőrt egyenletessé és ragyogóvá tévő primert, vagy minimális korrektort, esetleg színezett hidratálót vagy a ma már több márka kínálatában is szereplő BB krémet.

Helló krémes pirosító!

Nemcsak az arckrémet és az alapozót érdemes nyáron lecserélni, hanem a púderes arcpirosítót is. A kánikula időszakában eljött a krémes pirosító ideje, amely könnyed textúrájával vesz le a lábadról.

Thinkstock
Thinkstock

Nyáriasított ajkak

Annyit hallottad már, hogy álmodból felkeltve is tudnod kell: az ajkak érzékeny bőrét nyáron (is) védened kell. A legjobb, ha olyan rúzst vagy szájfényt választasz (már ha egyáltalán van ezekhez kedved nyáron), amely fényvédőt is tartalmaz. A Life.hu tippje a fényvédős, színezett ajakbalzsam, amely egy kicsi színt is ad, ugyanakkor nem hagyja, hogy az ajak vékony bőre károsodjon.

Tipp! Ördög Nóra mindent megmutatott! Kattints a galériáért!


Vízálló szempillaspirál: igen vagy nem?

Egy időben tele voltak a reklámok azzal, mennyire jó, ha tartós a szempillaspirál. A sminkesek között viszont sokan vannak, akik nem ajánlják feltétlenül ezeket a termékeket. Jobban mondva csak és kizárólag akkor, ha beszerzed hozzá a megfelelő, olajalapú, kétfázisú szemfestéklemosót is, ami - valljuk be - zsíros bőrűeknek nem túl ideális.


Smink a strandon: igen vagy nem?

Nyáron bármikor is lépünk az utcára, oda kell figyelni a napsugárzás elleni védelemre. A nyaraláskor, a strandon, a tengerparton, de még a hegyekben is ennél fokozottabb védelemre van szükség, amibe - azt gondolnánk - nem fér bele a smink. hogy ez valóban így van-e, arról Pintér Andrea smink- és maszkmestert, a Budapesti Sminkiskola vezetőjét kérdeztük.

"A helyesen alkalmazott smink segíthet a bőr védelmében, de a nem megfelelő smink és kozmetikai anyagok komoly károsodást is okozhatnak. Egyes kozmetikumok illatanyaga és a parfümolajok maradandó foltokat hagyhatnak a bőrön. A nem megfelelő smink és kozmetikum könnyen elzárhatják a pórusokat. Ez egyrészről gátolja a bőr természetes működését (hőszabályozás, fokozott méregtelenítés), másrészről az izzadt, rosszul légző bőrön azonnal munkába lépnek a baktériumok, így hamar találkozhatunk mitesszerekkel, pattanásokkal és apró fehér pöttyökkel az arcon. Az izzadt bőrön könnyebben telepednek meg a fertőzést okozó gombák is, ha nem vigyázunk" - int a helyes smink használatára a szakértő.

Azt tanácsolja, mindig ellenőrzött, magas minőségű termékeket gyártó cégek készítményeit válasszuk: "Soha ne használj lejárt szavatosságú vagy tavalyról megmaradt kozmetikumot. Figyeld fokozottan a termékek szavatosságát, különösen az akciós termékekét! A nyaraláskor legyünk egy kicsit nagyvonalúak a bőrünkkel, ha így teszünk, egy kis plusz költséggel sokat megtakaríthatunk az őszi, téli regeneráló kiadásokból."

Kérdezz Pintér Andreától a Life.hu szakértői oldalán!

Emlékszel még? Így nézett ki régen a Vidámpark! Kattints a galériáért!



Íme a világ legrosszabb sminkjehttp://www.life.hu/szepulj/20120424-ime-a-vilag-legrosszabb-sminkje.htmlA legjobb sminktippek a hazai beauty-bloggerektőlhttp://www.life.hu/szepulj/20120403-tavaszi-szepsegtrendek-sminktippek-a-hazai-beautybloggerektol.htmlRúzsozz, mint egy profi! - Sminktippek a szakértőtőlhttp://www.life.hu/szepulj/20120403-tavaszi-szepsegtrend-ruzsozz-mint-egy-profi-sminktippek-a-szakertotol.htmlSminkelj a szemformád szerint!http://www.life.hu/szepulj/20120401-smink-sztarok-sminkelj-a-szemformad-szerint.htmlA legszebb sminkek zöld szemhez - Ahogy a sztárok csináljákhttp://www.life.hu/szepulj/smink/20120207-a-legszebb-sminkek-zold-szemhez-ahogy-a-sztarok-csinaljak.htmlSminkeld magad soványra! - 5 kiló mínusz garantálthttp://www.life.hu/szepulj/20120116-sminkeld-magad-sovanyra-5-kilo-minusz-garantalt.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.