Herczeg Zoltán szerint katasztrófa és ciki az olimpiai magyar formaruha

divattervező Ralph Lauren kritika formaruha Herczeg Zoltán olimpia botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kritikusok finoman fogalmazva is giccsesnek tartják a magyar csapat londoni olimpiai felvonuló- és formaruháját. Herczeg Zoltán divattervező is ezen a véleményen van.

Forrás: mob.hu
Forrás: mob.hu

A ruhákat Mohai Kinga és Csergő Noémi, az Innoé Design dizájnerei tervezték. A kalotaszegi hímzéssel díszített kollekciót nemcsak a Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége, hanem egy hattagú szakértői csapat is - melyben a divatszakembereken túl művészek és sportolók kaptak helyet - a legjobbnak látta a beérkezett harminckét pályázatból.

Forrás: mob.hu
Forrás: mob.hu

"Ha egy szóval kellene jellemeznem, azt mondanám: katasztrófa. A nyolcvanas évek 'retroszoc' feelingjét idézi, a piros női ruha, mint egy bolti eladóé a pékségben, a kiflipult mögött. Az egész kollekció összecsapott, átgondolatlan, fantáziátlan, divatjamúlt, pestiesen szólva vérciki. A cipők egyszerűen tragédiák, az a néhány apró részlet, ami értékelhető (pl. a férfiing mellén a sűrű berakások) pont nem látszik a nézők számára a kamerák totálképein, de még a helyszínen sem" - vallotta a Borsnak Herczeg Zoltán, aki azt is elmondta, a ruhák láttán valósággal szégyelli azt, hogy magyar. "Szégyen és gyalázat ez a munka, szakmailag és kreatív szempontból egyaránt vállalhatatlan" - tette hozzá.

Forrás: mob.hu
Forrás: mob.hu

Egyébként nem csak nálunk váltott ki felháborodást az olimpiai formaruha. Az amerikai olimpiai csapat a londoni bevonulásakor olyan ruhákat fog viselni, amiket Kínában varrtak meg. A kollekciót Ralph Lauren tervezte, de a darabokat már Kínában készítették el - amikor ez kiderült, a botrány is kirobbant.

Szájkosarat a nőkre! - Őrült és gyönyörű darabok a párizsi haute couture divathétrőlhttp://www.life.hu/legytrendi/20120708-szajkosarat-a-nokre-orult-es-gyonyoru-darabok-a-parizsi.htmlÍgy néznek ki smink nélkül a mindig ragyogó sztárokhttp://www.life.hu/legytrendi/20120705-igy-neznek-ki-smink-nelkul-a-mindig-ragyogo-sztarok.htmlSzenvedélyes, energikus, intelligens - Mit üzen a kedvenc nyári színed?http://www.life.hu/legytrendi/20120706-szenvedelyes-energikus-intelligens-mit-uzen-a-kedvenc-nyari-szined.htmlHatalmas combjait akarta eltakarni az énekesnő, óriási divatbakit vétetthttp://www.life.hu/legytrendi/20120706-oriasi-divatbakit-vetett-az-enekesno-christina-aguilera.htmlDivatbotrányok: Hitler szabójahttp://www.life.hu/legytrendi/20120706-divatbotranyok-hitler-szaboja-hugo-boss.htmlSzoknyájával követett el divatbűnt a sztármama - Heti trendjelentés a vörös szőnyegrőlhttp://www.life.hu/legytrendi/20120706-szoknyajaval-kovetett-el-divatbunt-a-sztarmama-heti-trendjelentes-a.htmlEltüntették a modell combjának a felét - Ismét túlzásba vitték a Photoshopothttp://www.life.hu/legytrendi/20120705-eltuntettek-a-modell-combjanak-a-felet-ismet-tulzasba-estek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.