Edit fogyásának története egy betegséggel és teljesen egyedül kezdődött, de később már párjával, Péterrel együtt folytatódott. Mára mindketten egészségesek és karcsúak, és még az esküvői tortájuk is diétás volt.

ADJ ERŐT MÁSOKNAK! TE HOGYAN FOGYTÁL LE?

Írjátok meg nekünk az info@life.hu e-mail címünkre nevetek, lakóhelyetek, életkorotok és jelenlegi testsúlyotok kíséretében, hogy hány kilót sikerült leadnotok és milyen módszerrel. Pár sorban írjátok meg a történetet, és nagyon fontos, hogy csatoljatok hozzá fényképet: fogyás előtt - fogyás után.
A 30 éves Editnél még 2006-ban diagnosztizáltak egy jóindulatú agyalapi mirigy daganatot, mely miatt rohamosan hízásnak indult: "A diagnózist követően rendszeres endokrinológiai ellenőrzés alatt álltam, szedtem a gyógyszert is, de mégsem változott semmi, mert folyamatosan híztam... Az orvosom pedig csak azt hajtogatta, hogy fogyjak le, fogyjak le... más segítséget azonban nem kaptam. 2010-ben, 118 kilósan megelégeltem ezt az állapotot, és kerestem egy másik orvost, aki egy vérvételsorozattal kiderítette, hogy súlyos inzulin-rezisztenciám és már glükóz-intoleranciám is kialakult. Az inzulin-túltermelésemre gyógyszert írt fel, és szigorú diétát is előírt: napi 160 gramm szénhidrátot, és összesen 1200 kalóriát vihettem be a szervezetembe. Nagyon kétségbe voltam esve, hiszen fogalmam sem volt arról, hogy hogyan is kezdjek hozzá a diétához, csak azt tudtam, hogy ez már nem játék, csak idő kérdése, hogy cukorbeteg legyek, amit a családi halmozódás miatt sem akartam megvárni. Sokként hatott rám az is, amikor a doktor kijelentette, hogy ha nem változtatok, akkor nagy eséllyel soha nem lehet majd gyermekem. A döntés megszületett: változtatnom kell!"

Editnek elindulni nehezebb volt, mint kitartani, de végül hatalmas sikert ért el az életmódváltással: "Utánanéztem annak, mit is jelent jelen állapotom, és annak is, mit kell megváltoztatnom az életmódomban, és hogyan. A diétát 2010. július 1-jén kezdtem: elhagytam a cukrot és a finomlisztet, illetve minden olyan dolgot, amiben megtalálhatóak ezek az összetevők, elkezdtem számolni a kalóriákat és a szénhidrátot, emellett elkezdtem gyalogolni és kerékpározni. Az elkövetkezendő hónapok bevásárlásai maratoniak voltak, mert minden egyes élelmiszer címkéjét alaposan áttanulmányoztam, és kerültek sorra vissza a polcra, mert nagyon sok termékben van cukor, vagy épp liszt, kukoricakeményítő. Az első  három hónap  nehéz volt, figyelnem kellett a háromóránkénti evésre, hisz addig gyakran előfordult, hogy naponta egyszer ettem, azt is este. Megingásom viszont sosem volt, hogy bűnözzek akár egy csokival is. Az életmódváltásnak, a mozgásnak és a gyógyszeres kezelésnek köszönhetően 14 hónap alatt 57 kilót fogytam, 2011 augusztusában már csak 61 kg voltam, amit folyamatosan tartok azóta is. A legutolsó ellenőrzés során az összes hormonom a normál tartományba került, az inzulin-rezisztenciám és glukóz-intoleranciám sokat javult. Soha nem éreztem magam ennyire jól, egészséges és energikus vagyok."

Az egészség és a karcsúság megszerzése után a szerelem sem váratott sokáig magára: 2010-ben belépett Edit életébe Péter: "Pétert még 2010 májusában ismertem meg, de azután 2010. szeptember és 2011. február között megszakadt közöttünk a kapcsolat. Amikor 2011-ben küldtem magamról egy képet, nagyon meglepődött, hiszen ő túlsúlyosan ismert meg. Tekintve, hogy neki is volt jó pár fölös kilója, elkérte a csodareceptet, én pedig elláttam őt mintaétrenddel, receptekkel és néhány tanáccsal. Ennek köszönhetően 132 kg-ról 90 kg-ra fogyott le két év alatt."

Péternek már korábban is voltak fogyókúrás próbálkozásai, de azok rendre kudarcba fulladtak. Edit módszere azonban neki is sikert hozott: "Az elképzelés már nagyon rég ott volt a fejemben, 2004-ben már volt egy nagyobb fogyásom is, de az koplalásos módszeren alapult, úgyhogy nem sokat ért, a leadott kilók mind visszajöttek. Edit sikeres fogyása, azaz a pozitív példa viszont segített az újabb fogyókúra elkezdésében. A kitartásomat pedig az erősítette, hogy többet szerettem volna Edittől a szimpla barátságnál, és mivel a férfi hiúságnál nincs veszedelmesebb dolog, jól kellett kinéznem, mire eljött a nagy pillanat. Mióta lefogytam, az életem egyszerűbb és sokkal boldogabb - bár a boldogság nemcsak a fogyásnak, hanem inkább Editnek köszönhető. Egyszerűbb az élet, mert nem kell napokig szaladgálnom, ha ruhát vennék, nem kell tartanom egy sor betegségtől, ráadásul nem fulladok ki a lépcsőn, jobban érzem magam a bőrömben, az önbizalmam pedig sosem látott csúcson van. Az esküvőnk pedig egy jó példa arra, hogy mindent meglehet oldani: az esküvői tortánk legfelső emelete cukormentesen, teljes kiőrlésű tönkölylisztből készült csokoládétorta volt."

Edit és Péter tehát sokkal egészségesebben és boldogabban vág neki a közös életnek, és a pár új táplálkozási szokásait is megtartotta: "Nem tértünk vissza az előző étkezési szokásainkhoz, hiszen nekem a betegség miatt szigorúan így kell étkeznem, de így is boldogok vagyunk. Az eltelt idő megtanított arra, hogy minden ételt meg lehet úgy reformálni, hogy egészséges legyen, és segítsen mind a fogyásban, mind a súly megtartásában, így nem kell lemondani a süteményekről sem. Szeretnénk hitet adni mindenkinek, hogy le lehet fogyni, és ami legfontosabb, hogy koplalás és önsanyargatás nélkül lehet megváltoztatni az életünket: egy dolog nem hiányozhat csupán, az pedig az elhatározás..."

Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk! 

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!
Sikertörténet: 128 kilóról indult Adrienn - Már nincs messze a 75 kilós álomsúlyhttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120712-fogyokuras-sikertortenet-egy-tragedia-miatt-lett-tulsulyos-adrienn.html Sikertörténet: Tibi fél év alatt 40 kilót fogyotthttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120613-sikertortenet-tibi-fel-ev-alatt-40-kilot-fogyott.html Sikertörténet: 40 évesen sem késő elkezdeni! Zsuzsa csak 5 kilót fogyott, de évtizedeket fiatalodotthttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120503-sikertortenet-zsuzsa-csak-5-kilot-fogyott-de-evtizedeket-fiatalodott.html Sikertörténet: Dóra: Nem akartam a kövér és csúfolható lány lennihttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120615-fogyokuras-sikertortenet.html Sikertörténet: Roland: Ha lett volna 3 kívánságom, az lett volna az első, hogy fogyjak le!http://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120606-sikertortenet-roland-nehany-honap-alatt-35-kilot-fogyott.html Sikertörténet: Judit: Utáltam magam és meg akartam halnihttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120530-sikertortenet-utaltam-magam-es-meg-akartam-halni-judit-35.html Sikertörténet: Íímea: Nem a mérlegen látszik a fogyáshttp://www.life.hu/ez-zsir/sikersztorik/20120705-sikertortenet-timea-31-kilotol-szabadult-meg.html