Pénz, csillogás, botrányok - Naomi Campbell, a divatvilág rocksztárja

fashion week verekedés Rocksztár Naomi Campbell botrány sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Naomi Campbell egyike azoknak a szépségeknek, akik által megalakult az 1990-es években a szupermodell fogalma. Cikkek ezrei szóltak arról, hogy abban az időben egy nap alatt akár 1000 dollárt is megkerestek és olyan fényűző életet élnek, amilyet előtte a címlaplányok álmodni sem mertek. Ők voltak a divatvilág rocksztárjai; a pénz és siker mellé szépen felsorakoztak a botrányok is, amiben Naomi Campbell sokkal jobb, mint a többiek. Az elmúlt húsz évben számos alkalommal kiborult, fenyegetőzött, hisztizett és ha arról volt szó, ütött is - ezeket vesszük sorra.

Tipp! Vásárolj akciósan és próbálj a fotelből! Hétről hétre új árengedményekkel vár a Lifefashion.hu!


Forrás: AFP
Forrás: AFP

Egyik leghíresebb botránya 2006-ban történt. Annyira megütötte az öltöztetőnőjét a telefonjával, hogy annak több öltéssel kellett összevarrni a fejét. Nem ez volt azonban az első alkalom, hogy az őt kiszolgáló, segítő személyzetét bántotta. Akkorra már több alkalmazottja feljelentette bántalmazás miatt. 2000-ben például az asszisztensnőjét verte meg - szintén a telefonjával -, majd megpróbálta egy autó alá lökni. A "fekete hattyúként" is ismert modell azonban nem csak közvetlen környezetére veszélyes: egy alkalommal Yvonne Scio színésznőt is sikerült jól helyben hagynia, akinek arcát konkrétan véresre verte.

Forrás: AFP, http://mrbagel.blogspot.hu
Forrás: AFP, http://mrbagel.blogspot.hu

A 2008-as heathrow-i eset során azonban még önmagán is túlteljesített. Éppen a British Airways egyik járatán utazott volna Los Angelesbe, de már az indulás előtt konfliktus alakult ki közte és a személyzet között. Lemaradt poggyásza miatt először a pilótára és az utaskísérőre támadt, majd a kiérkező rendőrök közül az egyikbe belerúgott, a másikat pedig leköpte, aminek az lett a vége, hogy a helyszínen őrizetbe vették, és bilincsben vezették le a repülőgépről. Mint később kiderült, az borította ki ennyire Campbellt, hogy a hiányzó csomagban pont az az Yves Saint Laurent kreáció volt, amit másnap egy bemutatón viselnie kellett volna a szerződése szerint. Dühösen követelte, hogy a kapitány személyesen keresse meg a bőröndöt. Miután az megtagadta kérését, kemény szidalmazások közepette rasszistának nevezte a pilótát. A dührohamait kontrollálni képtelen Naomit némi pénzbírságra és kétszáz óra közmunkára ítélte akkor a bíróság.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Naomi a heathrow-i repülőtér rendőrőrséről távozik

A modell élete a politikai botrányoktól sem volt mentes. 2006-ban egy vagyont érő, rózsaszín gyémánttal jelent meg az egyik partin, amit ráadásul nem is akkori pasijától, Vlagyiszlav Doronyintól kapott, hanem a volt libériai elnöktől, Charles Taylortól. A gyémánt Sierra Leonéból származott, ahol köztudottan elrabolt és rabszolgamunkára kényszerített emberek dolgoztak. Ezeket a gyémátokat azért is hívják "véres gyémántnak", mert rabszolgák vére tapad hozzájuk. Az ékszer miatt még a hágai Nemzetközi Bíróság is kihallgatta, ugyanis azt remélték, hogy újabb bizonyítékot találnak az egykori diktátor ellen, akit a Sierra Leonéban kirobbant polgárháborúban vállalt szerepe miatt fogtak perbe. Amikor az ABC riportere Campbellt az ominózus gyémántról kérdezte, a modell dührohamot kapott, és ellökte az őt követő kamerát.

Azon pedig már talán senki sem lepődik meg, hogy a modell budapesti útja sem múlhatott el botrány nélkül. Állítólag pont egy tévés megjelenésre kellett volna indulnia, de ő a szobájában őrjöngött egy szál semmiben. Testőrei értesítették a hotel vezetőjét, hogy segítsen, mert Campbell kisasszony éppen fodrászát dobálja ásványvizes palackokkal. Az eset egy olyan könyvben jelent meg, ami a magyarországi luxusszállodák titkos életével, botrányos sztorijaival foglalkozik. Az informátor egy Attila nevő szobaszervizes volt, aki saját szemével látta a tangában őrjöngő szupermodellt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Naomi a Nemzetközi Bíróság kihallgatásán a Sierra Leonéból származó "véres gyémánt" ügye miatt

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.