Brooke Shields fiatalkori karrierjét végigkísérte a szexualitás, és ezáltal nem is tudta elkerülni a botrányokat. Már 11 éves korában egy bordélyházi szépséget alakított.


Mindössze 11 éves volt, amikor megkapta első filmszerepét a Pretty Baby főszereplőjeként. A mozi egy bordélyházban játszódik, Shields pedig Violetet alakítja, akinek a szüzességét elárverezték. A téma és a számtalan meztelen jelenet óriási felháborodást váltott ki Amerika-szerte. Már-már pornográfnak tartották a filmet, és még a gyermekvédelmisek is felkeresték a készítőket. A legtöbben azt sem értették, hogy Shields édesanyja, Teri, hogyan engedhette ezt meg. A lánya menedzsereként dolgozó nőt azonban nem érdekelte, hogy milyen hatással lesz ez Brooke-ra, előtte csak a siker lehetősége lebegett.

AFP/Photo12

A színésznőként és modellként nem érvényesülő édesanya először 11 hónapos korában szerepeltette lányát, és mindent megtett, hogy álmait a kislányon keresztül teljesítse be. Brooke Shields 11 évesen már a Ford reklámügynökségnél dolgozott, és így történhetett meg, hogy Calvin Klein kiválasztotta annak a farmerreklámnak a szerepére, ami a mai napig legendásan botrányos, hiszen a filmben a 14 éves Brooke erősen provokatív pózban látható, miközben a következő mondat hagyja el a száját: "Tudni akarod, mi kerülhet a Calvinom és közém? Semmi." A kapányt kísérő plakátok és hirdetések sem voltak kevésbé túlfűtöttek, hiszen a 14 évesen lány a mellét majdnem szabadon hagyó barna ingben pózolt.

Calvin Klein

Az, hogy mennyire végigkísérte a színésznő karrierjét a fent említett reklám, mi sem bizonyíthatná jobban, hogy egy két évvel ezelőtti Ellen DeGeneres Show-ban való szereplése során ismét szóba került a téma. Az akkor 45 éves Brooke elárulta, hogy a mai napig belefér a legendás farmerba. "Már eléggé elnyúzott, de még mindig rám jön" - mesélte. Nem ez volt az egyetlen dolog, amit beismert: "Valójában a mellem alá ért. Iszonyatosan magas volt a dereka. Úgy néztem ki benne, mint valami virsli, de felhúztam, mert végül is passzolt" - mesélte. A színésznő egyébként a mai napig nem érti, miért kavart ilyen nagy port a hirdetés.

AFP

A New York Postnak adott interjújában ki is tért erre: "A mai napig, ha ránézek ezekre a fotókra sokkol, hogy ennyire legendásak lettek. Számomra csak egy egyszerű suli utáni munka volt. Emlékszem, hogy amikor az a fotó készült, amin felemelem az egyik lábamat, iszonyatosan fájt a karom, amivel tartottam magam. Szóval egyáltalán nem éreztem abban a pillanatban, hogy ez egy ikonikus fotó lesz. Azt sem gondoltam, hogy túl sokat mutatnék magamból, hiszen a farmer egészen a köldökömig ért, az ing pedig hiába volt kigombolva, nem látszott semmi. Összehasonlítva azokkal a dolgokkal, amiket korábban csináltam, olyan érzés volt, mintha téli overált viselnék."

Mindenesetre sokan azt gondolják, ha nincs ez a reklám, Brooke nem biztos, hogy megkapta volna A kék lagúna főszerepét, ami pillanatok alatt világsiker lett - bár korántsem mentes a botrányoktól. A kritikusok szerint a silány történetet - miszerint két serdülő fiatal egy lakatlan szigeten köt ki, ahol felfedezik a testiséget - a két színész teste és a túlfűtött erotika adta el. Brooke filmbéli partnere, Christopher Atkins sem volt még nagykorú abban az időben, így a 15 éves és lány és a 18 éves fiú szexjeleneteit erkölcstelennek és vérlázítónak találta a sajtó.

AFP/Photo12

Hogy ez milyen mértékben határozta meg a színésznő szexualitáshoz való viszonyulását, talán sokat elárul, hogy egészen 22 éves koráig a szexre sem bírt gondolni, az őt ért támadások miatt pedig megutálta magát. 2001-ben házasodott össze két gyermeke apjával, akivel a mai napig együtt élnek.

Divatbotrányok: Elhízott lúzer srácból pillanatok alatt szexszimbólum lett Marc Jacobshttp://www.life.hu/legytrendi/20120719-marc-jacobs-botranyos-atalakulasa-luzer-sracbol-pillanatok-alatt-szexszimbolum.html Divatbotrányok: 15 éve gyilkolták meg Gianni Versacéthttp://www.life.hu/legytrendi/20120712-divatbotranyok-15-eve-gyilkoltak-meg-a-hires-divattervezot-gianni-versacet.html Divatbotrányok: Hitler szabójahttp://www.life.hu/legytrendi/20120706-divatbotranyok-hitler-szaboja-hugo-boss.html