fashion week 2012-2013 ősz-tél farmer farmernadrág
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A klasszikus, sötétkék farmer az alapruhatár szerves része. Ezen kívül viszont rengeteg izgalmat és játékosságot csempészhetsz a ruhatáradba azzal, ha igent mondasz az egy-két szezonig életben lévő divatfarmerekre is. A Life.hu megmutatja a legfelkapottabb darabokat.

Egy kis túlzással élve farmert viselni körülbelül azóta divat, hogy először viselte valaki a vitorlavászonból készült nadrágot. Valójában Marilyn Monre idejében vált igazán szexivé az egykori munkásöltözet, amelynek sikere előtt a tervezők is fejet hajtottak az 1980-as, 1990-es években. A farmer azóta az alapruhatár része - főleg sötétkék színben és minden stílusú ruhadarabbal jól kombinálható fazonban. A klasszikus, jól kihasználható, örök darab mellett jól megférnek az aktuális trendeknek megfelelők is. Idén ősszel is van miből válogatni a színes daraboktól kezdve a bokavillantós fazonokig.

Színes

Jó néhány szezonja a színekről szól a divat, miért lennének ez alól kivételek a farmerok? Idén tavasszal szinte megszaporodtak a kínálatban a színes nadrágok, és ugyanígy van ez idén ősszel is. A különbség annyi, hogy a korall, a menta, a pasztellrózsaszín vagy a világoskék helyett most a rozsdabarna, a szilvalila, az okkersárga, a narancsos piros vagy éppen a mohazöld közül kell kiválasztanod az igazit.


1. Mango - 9.995 forint, 2. Levi's - 16.490 forint
3. H&M - 5.990 forint, 4. New Yorker - 3.990 forint

Mintás

Míg a színes farmert szinte bárki viselheti, a szezon másik nagy őrülete, a mintás farmerok inkább a vállalkozó szellemű divatbolondoknak szól. Lehet virágos, párducmintás, foltos vagy kockás, egyikkel sem foghatsz mellé. Kombinálhatod őket visszafogott, kellemes színű darabokkal a sikkes hatás kedvéért, de további mintákkal is megbolondíthatod őket.


1. H&M - 8.990 forint, 2. New Yorker - 9.990 forint
3. Mango - 9.995 forint, 4. Pull&Bear - 8.995 forint

Koptatott-szaggatott

Lehet, hogy nem éppen a szíved csücske a szaggatott farmer, de egyre többet és többet látsz majd belőle. Ráadásul nemcsak nadrágból, hanem találkozhatsz szaggatott farmerdzsekivel, sortokkal is, amelyeket véletlenül se szakadt pólóval, hanem elegáns blúzzal vagy felsővel, csillogó ékszerekkel, brossokkal és csinos cipővel kombinálj!


1. H&M - 9.990 forint, 2. Mango - 11.995 forint, 3. Pimkie - 35,99 euró, 4. Pull&Bear - 9.995 forint

Bokavillantós

Hitted volna, hogy valaha a bokavillantós nadrág lesz a divat? Márpedig ez így volt tavasszal is, és így van most ősszel is. Az ilyen nadrágokat viseld mindig magas sarkúval, amelyek nemcsak nyújtanak a nadrág szabása miatt megrövidített lábaidon, hanem ellensúlyozzák is a farmer hétköznapiságát.


1. Stradivarius - 5.995 forint, 2. Mango - 11.995 forint, 3. Promod - 29,95 euró

Farmerdzseki

Ha őszi kabátot szeretnél, idén még mindig érdemes egy farmerdzsekit beszerezned - de szigorúan a többi kabátod mellé. Míg az 1990-es években szinte a farmerkabát volt az alapdarab, mára csak a sokadik a sorban, viszont még mindig bevethető. A mostani darabok viszont kifejezetten alakra szabottak, különböző applikációk díszítik őket a csipkétől kezdve a szegecsekig.


1. Stradivarius - 13.995 forint, 2. Pull&Bear - 9.995 forint, 3. Levi's - 22.290 forint, 4. Mango - 12.995 forint

A Life.hu tippje haladóknak: farmer farmerral

Míg néhány évvel ezelőtt hatalmas tabunak számított, hogy farmert farmerral kombináljon valaki, a tervezők másképp gondolták a dolgot. Ahogy az lenni szokott, először csak a kifutón jelentek meg a dupla-denim összeállítások, később a magazinok oldalain is láthattunk ilyeneket. A divatblogoknak hála pedig bizonyíték is van rá, hogy ma már hús-vér emberek is viselik a farmer-farmer kombinációt. Jól kombinálva az eredmény tényleg nagyon ütős, friss és modern hatású. Érdemes először mintás, farmeranyagból készült nadrág és farmering kombinációval kezdeni, majd jöhet akár a farmerdzseki is. Megéri kockáztatni, mert ha a megfelelő darabokat kombinálod a megfelelő darabokkal, akkor nem csak te fogod imádni, ahogy kinézel.

lookbook.nu
lookbook.nu



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.