A divathét nemcsak a csillogásról szól, hanem a gyötrelmes fogyókúrás módszerekről is, amelyeket a modellek vetnek be azért, hogy beleférjenek a tervezői darabokba.

New Yorkban a minap kezdődött a divathét, amelyen már a 2013-as tavaszi-nyári modelleket mutatják be. Lehet, hogy egy-egy divathét sokak számára csak a csillogásról, a szebbnél szebb ruhákról és kiegészítőkről szól, de sajnos a csillogásnak sötét a másik oldala. A modellek ugyanis borzalmas módszereket választanak azért, hogy megkapják a munkát - azaz beleférjenek a dizájnerek alkotta csodákba.

Forrás: AFP

Vannak, akik vattapamacsokat esznek azért, hogy soványak maradjanak, mások evés helyett cigiről cigire gyújtanak, vagy naponta végeztetnek beöntést, szednek fogyasztótablettákat, élnek drogokkal azért, hogy elűzzék az étvágyukat - mesélte a Fox riportereinek Kira Dikhtyar szupermodell. A szépségszakma bennfenteseként hallott olyan ügynökségekről is, ahol kifejezetten arra kényszerítik a lányokat, hogy speedet vagy kokaint használjanak arra, hogy meggyorsítsák az anyagcseréjüket vagy kevesebbet egyenek. Állítása szerint az injekciós kúrák is egyre gyakoribbak, amelyet a napi 500 kalóriás diéta mellé rendelnek el, ezzel gyorsítva az anyagcseréjüket.

Szájkosarat a nőkre! - Őrült és gyönyörű darabok a párizsi haute couture divathétrőlhttp://www.life.hu/legytrendi/20120708-szajkosarat-a-nokre-orult-es-gyonyoru-darabok-a-parizsi.html Illatos melltartók a kolumbiai divathétenhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20110728-illatos-melltartok-a-kolumbiai-divatheten.html Hódító ráncok a kifutón: 60 év kihagyás után tért vissza a modellhttp://www.life.hu/legytrendi/20120905-80-evesen-ismet-megjelenik-a-kifuton-az-egykori-hires-modell.html Elcsúfították az egyik legszebb szupermodellthttp://www.life.hu/szepulj/20120831-furcsa-alakja-lett-doutzen-kroes-modellnek-a-victorias-secret-uj.html Egy szál bikiniben veri át a világot a női arcú férfimodellhttp://www.life.hu/legytrendi/20120823-autoreklamban-szerepel-stav-strashko-androgun-modell-ime-a-megdobbento-reklamfilm.html