A kavicsok nem csak a járda mellett mutatnak jól, esetleg egy üvegvázában a párkányon: szemet gyönyörködtető kaspót is készíthetsz a segítségükkel egy hétvége alatt.

Szükséges eszközök:

- egy vastagabb fém vödör vagy kaspó
- 2 darab hálós kavics csempe
- mozaikragasztó habarcs
- fugázó anyag
- spakli
- nagyobb szivacs

www.veetje.be

Elkészítés, lépésről lépésre

A kaspó vagy vödör külsejét elsőként vond be vékony rétegben a mozaikragasztóval. Fordítsd fejjel lefelé a kaspót, és borítsd be a méretre vágott hálós kavics csempével. Ha van némi pereme a kaspónak, akkor az segít megtartani majd a kavicsos csempét: nem engedi lecsúszni, így bátran magára hagyhatod, míg szárad. Legalább 24 órán át hagyd így, hogy biztosan megkössön a ragasztó habarcs.

Csempe helyett kavicsok
Ha nem akarsz csempére költeni, akkor egyszerű kavicsokkal is díszítheted a kaspót, ez esetben azonban ne mozaikragasztó habarcsot használj, hanem epoxigyanta alapú ragasztót - ezt barkácsáruházakban szerezheted be.

www.veetje.be

Miután megkötött a habarcs, keverd ki a fugázó anyagot, és a spaklival vidd fel a kavicsokra úgy, hogy az anyag kitöltse a kavicsok közötti helyet. A felesleget egyszerűen töröld le szivaccsal.

Az elkészült kaspót tarthatod a kertben, vagy díszítheted vele a párkányt, de ha elég nagy, összecsavarva a törölközőket is tárolhatod benne a fürdőszobában.

Forrás: http://www.veetje.be/category/crea-diy/page/3/

Tipp
Ha cserepes növényt szeretnél tartani a kaspóban, akkor mindenekelőtt üss néhány lyukat a vödör aljába egy vastagabb szög és egy kalapács segítségével