terhesség aszpirin autoimmun betegség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt év alatt ötször vetélt el egy brit nő, akinek végre megvalósulhatott régóta dédelgetett vágya, és ma már kétgyermekes, boldog anyuka.

Rögös út vezetett a harminchárom éves Dawn Paddock álmához, hogy családja legyen. Az orvosok számtalan tesztet elvégeztek a sorozatosan elvetélő nőn, mire kiderült, hogy antifoszfolipid szindrómában szenved. Ez az autoimmun betegség, másik nevén Hughes-szindróma az immunrendszer zavart működése következtében alakul ki, és véralvadási zavarok mellett gyakori tünete lehet a vetélés is. A most óvónőként dolgozó Mrs. Paddock meglepetésére orvosai aszpirinszedést javasoltak. Két évvel ezelőtt így született első gyermeke, Shay, nemrégiben pedig lánya is, Isobel.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

"Minden orvosnak elmondtam, hogy aszpirint szedek, és mindannyian rábólintottak, hogy nincs káros hatása. Terhességem tizenkettedik hetében abba akartam hagyni, de féltem, hogy megint bekövetkezik" - számolt be élményeiről Dawn Paddock. "Ha akkor abbahagytam volna, sosem született volna meg a kisfiam, Shay. Hatalmas megkönnyebbülés volt megtudni, hogy helyesen cselekedtünk." Szakértők azonban nem ajánlják, hogy egyéni diagnózisokat gyártva kezeljék magukat az elkeseredett nők, hiszen - tényleges orvosi vizsgálat híján - ez akár többet árthat, mint használhat.

Pár nappal a szülés előtt megmutatta hatalmas pocakját a színésznőhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130109-joanna-page-sorozatsztar-szules-elott-par-nappal-megmutatta-hatalmas-hasat.htmlVilmosék új háza Camilla volt szerelmi fészkehttp://www.life.hu/anyaskodj/20130108-vilmost-herceg-tronorokos-es-katalin-hercegno-uj-otthona-camilla-es.htmlSzendvicsgyereknek lenni a legrosszabbhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130107-elhanyagolt-szendvicsgyerekek-ilyen-tunettekel-jar-a-kozepso-gyerek-szindroma.htmlGyönyörű nővé cseperedett a rocklegenda lányahttp://www.life.hu/anyaskodj/20130107-bruce-springsteen-lanya-jessica-gyonyoru-nove-cseperedett.htmlBabonák a gyerekszobábanhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130108-babonak-a-gyerekszobaban-nepi-hiedelmek-terhes-kismamaknal-es-a.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.