fashion week szexi fiús öltözködés elegáns stílusváltás stílus sportos
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy érzed, túlságosan fiúsan öltözöl? Szeretnél nőiesebb ruhákat hordani, de nem tudod, hogyan fogj hozzá? A Life.hu segít, hogy megtaláld önmagad, és kilépj a farmer-póló kombinációból! Alapdarabok fiúsan öltöző lányoknak.

A tavaszi szezon nemcsak a természet megújulását hozza magával, hanem gyakran a személyiség változását is. Az első napsugarak megjelenésével a világ is kinyílik: a tavalyi ruhatár túl kopottnak, színtelennek tűnik egy év távlatából. Ha te is megújítanád a ruhatáradat, és vele együtt magadat is, akkor itt az ideje a változásnak!

Szemes Nóra stílustanácsadó szerint semmit nem kell elkapkodni. Az, aki eddig csak edzőcipőt, boot cut farmert és basic felsőket hordott, nem fog egyik napról a másikra 10 cm-es magas sarkúban és testre tapadó miniruhában feszíteni. Az alábbi lépésekkel fokozatosan érhetsz el látványos eredményt:

1. Sötét színek helyett élénk árnyalatok és minták

A legtöbb fiúsan öltözködő típus sötét alapszíneket hord. A fekete, szürke és sötétkék felsők helyett válassz élénk, tavaszi árnyalatokat. A legnőiesebb és egyben a leghatásosabb stílusváltó szín a rózsaszín. Ám ha még nem tudod elképzelni magad egy pink színű zakóban vagy blúzban, kezdd az alapoknál. Válassz sárga, piros, menta vagy narancs árnyalatú basic felsőt. Ha ezen túl vagy, próbálj fel virágos, csíkos, pöttyös vagy kockás darabokat. Utolsó lépésként jöhet ezek kombinációja: babakék-rózsaszín kockás ing, fehér alapon fekete pöttyös blúz stb.


1. F&F - 2.290 forint, 2. Zara - 13.995 forint, 3. H&M - 1.290 forint

2. Sportcipő helyett tornacipő

A fiúsan öltözködő nők többsége nem rajong a nőies fazonú lábbelikért. Szemes Nóra szerint elegendő, ha elsőként a sportcipődet egy szűkített fazonú tornacipőre cseréled. Ám itt is próbálj meg játszani a színekkel és az anyagokkal. A klasszikus vászon helyett gondolkozz csipkében, a fehér színt cseréld le képzeletben pirosra, esetleg virágmintásra. Egy-egy aprócska változás segít, hogy közelebb kerülj a célodhoz. Ha jól érzed magad a tornacipőben, nyithatsz a bőr félcipők, illetve a balerinák, vitorláscipők, mokaszinok felé.


1. Pull & Bear - 14.995 forint, 2. Converse (Office Shoes) - 18.990 forint, 3. Deichmann - 8.990 forint

3. Bő farmer helyett egyenes szárú fazon

A bő fazonú, úgynevezett boot cut farmerek szinte összenyomják az alakot. Ahhoz, hogy nőiesíts a stílusodon, érdemes beszerezned egy egyenes szárú darabot. Nem kell feltétlenül a most divatos skinny jeansre váltanod, elegendő, ha a nadrág a combodon szűkül, majd a vádlidnál enyhén bővül. Elsőként a klasszikusnak számító sötétkék színnel próbálkozz: ez az alapdarab jól mutat inggel, blézerrel vagy pólóval is. Ha merészebb vagy, enyhén koptatott vagy színes darabokat válassz!


1. Esprit - 8.595 forint, 2. Zara - 9.595 forint, 3. Pull & Bear - 6.995 forint

4. Több kiegészítő

Nem kell gyöngysort és strasszokat hordanod ahhoz, hogy nőies legyél. A személyi stylist szerint egy mintás táska, egy színes sál vagy egy jó minőségű öv is csodákat tehet az önbecsüléseddel. Játssz a színekkel és a fazonokkal: jó választás a rojtos sál, a csipke mintázatú barna bőröv vagy egy office stílusú kézitáska.


1. H&M - 8.990 forint, 2. Bershka - 4.595 forint, 3. F&F - 597 forint

Középhaladóknak


+1. Finomabb anyagok

A basicnek számító alapdarabok általában pamutból vagy viszkózból készülnek. Ahhoz, hogy ne csak lásd, hanem érezd is magadon a stílusváltást, próbálj ki több anyagtípust. Az idei trendek ebben nagy segítségedre lesznek, hiszen rengeteg ruhadarab készül csipkéből, selyemből vagy műselyemből. Próbáld ki, mi az, amiben hosszú távon is jól érzed magad, és csak azokból a fajtákból szerezz be egy egész szezonra valót.


1. Zara - 9.995 forint, 2. H&M - 8.990 forint, 3. Zara - 17.995 forint

+2. Köröm és smink

Néha az ápolt köröm vagy egy kis smink is sokat segíthet az önmagadról alkotott kép gyökeres megváltoztatásában. A reggeli sötét karikák eltüntetéséhez elegendő némi alapozó, a pirospozsgás archoz egy leheletnyi pirosító, a lehengerlő pillantáshoz pedig egy jó minőségű szempillaspirál. Szemes Nóra stílustanácsadó személyes bevallása szerint 23 évesen próbálta ki először a piros körmöket. Olyannyira távolt állt tőle ez szokatlan árnyalat, hogy egy hétig azt hitte, valaki másnak a kezét látja. Elsőként próbálkozz a sima francia manikűrrel vagy a pasztell árnyalatokkal, és ha ez bevált, lépj át a következő szintre, azaz az élénk, vadító árnyalatokra.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

+3. Szoknya

A fiúsan öltöző lányok egyik démona a szoknya, nem véletlenül hagyta utolsó lépésnek a személyi stylist. Szemes Nóra szerint a szoknyák és egyberuhák csak utolsó lépésként érkeznek el a nőiesen öltözködők gardróbjába. Elsőként A-vonalú vagy harangszoknyákkal érdemes kezdened, és amint megszoktad a viselésüket, jöhet a letisztult fazonú egyberuha.


1. F&F - 2.645 forint, 2. Esprit - 7.595 forint, 3. H&M - 5.990 forint

Hajpánt - Blair Waldorf után szabadonhttp://www.life.hu/legytrendi/20130329-igy-viseli-a-hajpantot-blair-waldorf-szineszno-a-gossip-girl.htmlDivatbotrányok: Teltek és észveszejtően szexisekhttp://www.life.hu/legytrendi/20130327-divat-es-szepseg-a-lifehu-divatbotranyok-sorozataban-duci-szepsegek-freja.htmlÉlettelen modellek a reklámokban (18+)http://www.life.hu/legytrendi/20130327-bizarr-fotok-halott-modellek-a-divatmarkak-reklamfotoin.htmlÖltözz úgy, mint egy sztár: Gwyneth Paltrowhttp://www.life.hu/legytrendi/20130326-gwyneth-paltrow-szineszno-meregdraga-tavaszi-ruhait-olcsobb-darabokkal-is-helyettesithetjuk.htmlÁtalakítunk! Élete legszebb napját élhette újra Andreahttp://www.life.hu/legytrendi/atalakitunk/20130326-atalakitunk-nanasi-pal-fotomuvesz-es-holdampf-linda-az-xfaktor-stylistja.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.