A természet előrelátóan gondoskodik arról, hogy a változatos táplálkozás ne okozzon fejtörést senkinek. Színkódokkal segíti a különböző hasznos elemek beazonosítását a zöldségekben, gyümölcsökben. Neked már csak a játékos válogatás marad, hogy színekben (is) gazdag legyen a betevőd. Lássuk, milyen színek kerüljenek a tányérra!

Forrás: Thinkstock1. Fehér - hagyma, fokhagyma: immunerősítés

A fokhagymát természetes antibiotikumnak is tekintheted, hiszen erős gomba- és vírusölő hatással rendelkezik. Fertőtlenít, elpusztítja a férgeket, valamint a daganatok megelőzésében is szerepet játszik, miközben erősíti az immunrendszert. Fontos, hogy a fokhagymát nyersen, szétzúzva vagy aprítva fogyaszd, ugyanis csak nyállal keveredve fejti ki igazán pozitív hatásait.
A vöröshagyma is erősíti az immunrendszert, valamint szintén tisztítja a szervezetet. Fertőtlenítő hatása rendkívüli: egy félbevágott hagyma közvetlen környezetében körülbelül fél percen belül elpusztulnak a kórokozó mikroorganizmusok.

 Így marad formás Nikahttp://www.life.hu/ez-zsir/20130701-nika-veres-monika-enekesno-hizekony-alkat-hanyagolja-a-tejtermekeket-es.html Mezei zsurló - A többezer éves csodaszerhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130619-hasznos-gyogynovenyek-a-fogyokuraban-mezei-zsurlo.html A világ legfurcsább sportjaihttp://www.life.hu/ez-zsir/20130530-a-vilag-legfurcsabb-sportjai-felesegcipeles-viz-alatti-hoki-bokszsakk-kopapirollo.html Szenzációsan néz ki Gaál Noémihttp://www.life.hu/ez-zsir/20130629-gaal-noemi-a-tv2-idoja-szenzaciosan-nez-ki-megis-takargatja.html Semmi szenvedés! 9 trükk az egészséges testérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20130611-edzes-es-dieta-csak-semmi-szenvedes-9-trukk-az-egeszseges.html Így marad csinos Ábrahám Edithttp://www.life.hu/ez-zsir/20130620-baratok-kozt-ime-abraham-edit-szineszno-mertekletes-dietaja.html Nem akar sovány lenni a duci celebhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130626-lifenight-nem-akar-sovany-lenni-a-duci-celeblany-mercedes-javid.html Pusztuljanak a zsírpárnák - Szuper zsírégető sportokhttp://www.life.hu/ez-zsir/20130617-zsiregeto-strandsportok-strandroplabda-futas-evezes-vizibicikli.html