Irány Korfu, a zöld sziget!

Korfu utazás szórakozás program szabadidő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Görögország egyik legzöldebb szigetén a békés, homokos tengerparti strandok mellett a természeti szépségekben ugyanúgy elgyönyörködhetsz, mint a műemlékekben - és persze a buliról sem kell lemondanod!  

A természet szerelmeseinek

Lenyűgöző sziklákat, csodás naplementéket szinte bárhol láthatsz a szigeten. A Pelekas városa fölötti szikláról II. Vilmos német császár is szívesen nézte nyaralásai idején a naplementét, ezért nevezik ma a helyet Császártrónusnak. A városból jelzőtáblák irányítanak fel a sziklás dombra, el sem tudsz tévedni. A Drásztisz-fok szintén képeskönyvekbe illő látvánnyal kényeztet el, ahogy a 100 méter magas szikla alatti kis öböl szikláin hullámokat vet a tenger vize. Az északi parton található Sidari mellett a Canal D'Amour kedvéért érdemes kirándulni: a legenda szerint ha egy szerelmespár együtt úszik át a két egymás felé forduló szikla között, örökké tart majd a szerelmük. Ráadásul ez a legendás hely csak egy a környékbeli különleges sziklaformációk közül.

Thinkstock
Thinkstock


A Life.hu tippje:

A fantasztikus tengerpartokon persze nem csak nézelődni lehet: Sidari lassan mélyülő, homokos tengerpartja rendkívül népszerű az utazók körében, de ha magányra vágysz, számos apró, homokos öblöt is találsz. A Drásztisz-foknál a keleti oldalon érdemes próbálkozni, ha nyugodt a tenger.


A Life.hu extra tippje: foglalj szállásokat Korfun már 49.900 Ft / fő / 7 éjtől!

Sisi-rajongóknak

Benitsestől mindössze 5 kilométerre, Gastouri falu közelében található Erzsébet királyné, azaz Sisi 1870-es években emelt kastélya, az Achilleon-palota. Sisi Homérosz műveinek rajongójaként járta be Görögországot, és beleszeretett Korfuba - egészen haláláig előszeretettel menekült ide a bécsi udvar és persze anyósa szigora elől. 1907-ben II. Vilmos német császár vette meg a kastélyt, aki minden húsvétot itt töltött. A palota alsó szintjein berendezett emlékkiállítás a két főúri tulajdonos tárgyaival, életével, korfui utazásaival ismertet meg - az egyik legérdekesebb tárgy II. Vilmos császár nyereg alakú íróasztali széke.

Thinkstock
Thinkstock

A Life.hu tippje

Az épület belseje mellett a kertet is érdemes megnézni híres szobraival, pálmafáival és csodálatos virágaival.

A műemlékek kedvelőinek

A szigeten rengeteg a csodálatos templom, erőd és a régi korokból itt maradt egyéb emlék. A fővárosban, amelynek neve szintén Korfu, azaz Kerkyra, a Szent Szpiridon-templom, a Bizánci és a Régészeti Múzeum érdemel említést, de a város régi védműveit is érdemes meglátogatni. A repülőtérhez közeli Vlacherna kolostor Korfu egyik leghíresebb látnivalója, amely szinte minden képeslapon megjelenik - a kolostor egy kis félszigetre épült, és a legkönnyebben egy gyaloghídon közelíthető meg. A paleokastritsai ortodox monostor a legrégebbi, ma is szerzetesek által lakott monostor a szigeten - 1228-ban épült, de mai formáját a 18. században nyerte el. Máriának szentelt, díszes temploma, és ikonfestő múzeuma nagyon nagy élmény, de a monostor kertje, és a paleokastritsai öböl innen nyíló látképe is csodaszép.

Thinkstock
Thinkstock

A Life.hu tippje

Ügyelj rá, hogy a templomokba csak fedett vállakkal és térddel lehet belépni - kerüld a spagettipántos trikókat és a rövidnadrágot.

Bulizni vágyóknak

Korfun feltűnően világosak és csillagosak az éjszakák - persze az éjszakai életre nem csak ez teszi alkalmassá a szigetet, ráadásul mind a zajos diszkók, mind pedig a gyertyafényes koccintások hívei megtalálják a nekik való szórakozóhelyeket. A tengerparti üdülőtelepeken, Gouvia-ban, Sidari és Moraitika környékén számos éjszakai szórakozóhely, bár, taverna, diszkó várja hajnalig a vendégeket. Az éjszakákat pedig a strandokon érdemes passzív és aktív pihenéssel kiheverni. Aki az utóbbi híve, szinte minden üdülőtelepet talál lehetőséget a vízi sportokra, és az olyan tengerparti szórakozásokra, mint a power jumping (tulajdonképpen egy felfújható "emberkilövő"), vagy a motorcsónakkal vontatott vízi banán, illetve siklóernyő.

A Life.hu tippje

Ha szereted a csúszdákat, ne hagyd ki az Aqualand nevű vízi vidámparkot Agios Ioannis-ban. Ha csak egy délutánt szánsz rá, 15 óra után a belépőt is olcsóbban kapod meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.