Káprázatos színek pillákra, tincsekre - Így csináld!

hajfesték a nap cikke színes ombre szempillaspirál hajfestés fodrász
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyáron, a sok-sok napsütéstől és a melegtől felszabadulunk, lazábbak vagyunk, könnyebben kaphatóak... Persze nem az egyéjszakás kalandokra buzdítunk, hanem arra, hogy add meg magadat a divat hóbortjainak. Menta körmök, pink tincs a hajba, esetleg sárga rúzs? Őrülj meg most velünk egy kicsit!
Színezd a hajad!

Az ombre, vagyis a színátmenetes hajfestés továbbfejlesztett változata igazi színkavalkád lett. A tavalyi trend idén kiteljesedett: az alapszínt színes tincsek tarkítják, máskor a hajvégeket festik színesre a bevállalósabbak, de van olyan is, amikor a kék és zöld árnyalataival színezik az egész hajkoronát.

Katy Perry fotó: AFP
Katy Perry fotó: AFP

1. IsaDora pink hajspirál, 2. Kryolan arany hajspirál
3. Színes hajtincsek - fodraszkellekbolt.hu

Otthoni használatra alkották meg a színes hajspirálokat, melyek leginkább akkor praktikusak, ha a színes tincsek vagy hajvégek mellett döntesz. A színes hajspirál keféje olyan, mint egy szempillaspirálé, csak természetesen nagyobb. Az állaga azonban hígabb, ezért a ruhádat letakarva fesd a tincseidet, de amint megszárad, nem kenődik, nem fog be semmit. A bőrödről vizes vatta segítségével pillanatok alatt lemoshatod a festéket. Egy-két napig tartja a színét, persze újrafestheted, és a következő hajmosással visszakapod az eredeti hajszínedet. Ha tartósabb megoldásra vágysz, akkor vásárolj becsatolható színes hajtincseket, vagy fordulj szakemberhez, aki ragasztós vagy egyéb technikával segít elérni a vágyadat. Katy Perry is odavan az új trendért: ő lehetne a színes hajtincsek koronázatlan királynője. Elegáns és vadóc stílushoz is hordható a színes haj. Alapkövetelmény persze, hogy a tincseid ápoltak legyenek, a száraz, sprőd hajon közönségesen mutatnak a vad színek.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kreatívan a pillákkal

A '80-as évek kék szem-pink ajak kombója sok nő emlékezetében él, és emiatt nem érzik a kék vagy egyéb színes spirálok létjogosultságát. Ez idén nagy valószínűséggel megváltozik, ugyanis a sminkguru cégek elképesztő színekkel készültek. A Chanel extra kollekcióval rukkolt elő a nyári szezonra L'été De Papillon néven, és élen jár az Isadora is, vagy a Barry M. Vízkék, türkizkék, menta, pink, sárga, zöld - most ilyen színű pillákat rebegtethetsz. Első randira a sárgát nem ajánljuk, de bulizáshoz mindenképpen, illetve a kékeket minden szemszínhez, bármilyen alkalomra, több rétegben is. Friss, játékos és nem szokványos.


1. Kryolan, 2. IsaDora, 3. Chanel, 4. Yves Saint Laurent, 5. Barry M

Varázsold a napfényt az ajkadra

Bátor trendszetterek a színes spirállal húzzák át a szemöldök szálait, most ez a menő. Némi kifogásunk azonban van az irányzattal kapcsolatban, elég avantgárd, esetenként értelmezhetetlennek tűnhet. A divat persze nem az értelemről szól, de mi fontosnak tartjuk, hogy harmonikus legyen a megjelenés. Amit még a szépség és a nőiesség jegyében el tudunk képzelni, az az, ha a szemöldöködet aranyló szálakkal ékesíted, vagányabb megoldásként pedig sötét pink vagy lila szemhéjfestékkel formázod. Utóbbit csak esti megmozdulásokra és csakis pink ajkakkal párosítva. A szemöldököd szálait átlátszó zselével tudod fixálni. A sárga rúzs Jennifer Lopeznek fantasztikusan áll, új videoklipjében hódít vele. Mi ennek könnyedebb változatát a Maybellinnél találtuk meg, ajakápoló formájában. A titok, hogy mindent csak tudni kell viselni.

Színes szemöldök fotó: AFP
Színes szemöldök fotó: AFP

1. Maybelline ajakápoló, 2. Mac átlátszó szemöldökspirál
3. Essence átlátszó szempilla- és szemöldökgél, 4. Catrice lila szemhéjfesték

Imádjuk a türkizt! Üde nyári smink a kánikulára


A szivárvány színei a körmödön

Megjelenésedet színesre lakkozott körmökkel teheted teljessé. 2013 nyarán hódítanak a pasztell színű lakkok: a levendulalila, a púderrózsaszín vagy a mentazöld. Ha a merészebb színek mellett döntesz, akkor a kobaltkék, a lime-zöld, a citromsárga vagy a neonpink közül válassz kedvedre. Elsősorban a citromsárgánál figyelj a teljes fedésre, és azért ne aggódj, hogy virít, mint a napsugár... hiszen ettől is izgalmas a nyár!


1. OPI, 2. Chanel, 3. Maybelline, 4. Essie

Jónő blog: Plisszír szerelemhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130709-jono-blog-plisszir-szerelem.htmlRákvörösre égtél a napon? Íme néhány csodaszerhttp://www.life.hu/hogyanlegyekjono/20130708-takacs-nora-szakertoi-level-tippek-trukkok-a-napon-leegett-bor.htmlÍgy lakkoznak ők - Körömvillantás sztároktólhttp://www.life.hu/szepulj/20130709-koromlakkok-2013ban-vilagsztarok-kormeihez-hasonlo-lakkokat-keszits-el-a-szakerto.htmlSztársmink: Ragyogj úgy, mint Heidi Klum!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130617-heidi-klum-nemet-szupermodell-sztarminkje.htmlEzt edd, és fiatal maradsz! Bőrszépítő finomságokhttp://www.life.hu/szepulj/20130702-10-etel-amely-fiatalon-tartja-az-arcbort-turo-bogyos-gyumolcsok.html24 karátos műszempillát dobtak a piacrahttp://www.life.hu/szepulj/20130704-lifenight-24-karatos-arany-muszempillakat-dobtak-piacra.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.