Az ombre, azaz a színátmenetes trend fénykorát éli idén nyáron. Legyen szó hajról, rúzsról, ruhákról, most nagyon trendi ez a stílus. Természetesen az ombrézésből a körmök sem maradhatnak ki: szakértő segítségével utánajártunk, hogyan is álljunk neki az ombre lakkozásnak. Próbáld ki te is!

Nemrég már beszámoltunk arról, hogy idén nyáron a sztárok milyenre lakkozzák a körmeiket. Ebben a szezonban azonban a nagy kedvencünk az ombre lakkozás, melynek elkészítése cseppet sem olyan bonyolult, mint gondolnánk. Darabos Évi műkörömépítő, a londoni körömolimpia győztese elárulta, mi is a titka ennek a stílusnak.

Forrás: www.lorealparisusa.com, Http://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net

'Az ombre azt jelenti, hogy színátmenet. Minél közelebb állnak a színek egymáshoz, annál finomabb átmenetet lehet közöttük létrehozni, így a színek kiválasztásánál törekedj arra, hogy ne túlságosan elütő színeket próbálj összemosni. Kitűnő választás a piros és narancs, a piros és fekete vagy a fehér és mangószín, viszont egy kissé nehezebb dolgod lesz egy piros és fehér vagy egy citromsárga és sötétnarancs esetében. Amennyiben körömlakkal szeretnél ombre körmöket készíteni, úgy néhány csepp speciális lakkhígítóval biztosítsd, hogy ne legyenek sűrűek a lakkjaid. Kend fel a körömlemez tövére az egyik színt, és még mielőtt megszáradna, a köröm végére vidd fel a másik színt. Gyorsan, mielőtt elkezdene a felületük száradni, egy varrótű segítségével a két szín határára rajzolj apró köröket, ezáltal mosd össze a színeket. A színkeverést egészen addig tudod finomítani, amíg a lakkok felülete el nem kezd száradni.

Műköröm esetén kissé könnyebb a dolog, hiszen a zselét egészen addig tudod igazgatni, és a színátmeneten egészen addig tudsz dolgozni, amíg be nem teszed a kezedet az UV-lámpába. Porcelán esetében pedig az egyik szín felvitele után a másik színt kell felvinni a körömre, és egy simító mozdulattal egyszerűen elhúzni a köröm vége felé, és máris kész az átmenetes, ombre köröm."

Szivacsos módszerrel is meg lehet próbálni ombre körmöt készíteni - ehhez két videót is mutatunk:

 

Csináld magad! Telefontuning körömlakkalhttp://www.life.hu/legytrendi/20130430-csinald-magad-szines-telefontok-koromlakkal.html Csillámos körömlakkok bevállalós lányoknakhttp://www.life.hu/szepulj/20130417-csillamos-koromlakkok-parositasa-egyszinu-koromlakkal.html Körömerősítő, zsírbontó - Íme, az örök élet itala!http://www.life.hu/gyogyulj/20110705-koromerosito-hajnoveszto-zsirbonto-csodaszer-ime-az-orok-elet-itala.html Budapest ihlette a körömlakkmárka színeithttp://www.life.hu/szepulj/20130329-budapest-ihlette-az-opi-koromlakkmarka-szineit.html Öltözz a körömlakkodhoz!http://www.life.hu/szepulj/20130325-koromlakk-mintak-szinek-manikur-a-tavaszi-trendek-szerint.html 5 körömlakk, amire minden nőnek szüksége vanhttp://www.life.hu/szepulj/20111219-5-koromlakk-amire-minden-nonek-szuksege-van.html