Kifutóról Hollywoodba - Modellből lett színésznők

modell Milla Jovovich a nap cikke Palvin Barbara modell-színésznő színészet Liv Tyler Angelina Jolie Palácsik Tímea Cameron Diaz karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakran fenntartásaink vannak a modellként, egyenesen a kifutóról Hollywoodba érkező színésznőkkel szemben. Épp a Rosie Huntington-Whiteley és Olga Kurylenko típusú egyfilmes sztárocskák miatt lehetnek kétségeink, hogy szép teremtések ugyan, de érzelem ritkán tükröződik az arcukon. Éppen ezért a Life.hu most megkereste a kivételeket. Azokat a sikeres színésznőket, akik a divat világában kezdték, mostanra azonban az álomgyár üres lenne nélkülük.

Angelina Jolie: videokliptől az Oscar-díjig
Sokan nem tudják, hogy Brad Pitt kedvese sem színésznek indult. 14 évesen kezdett modellkedni, mellette pedig zenés produkciókban való szereplést is vállalt. Láthattuk például Lenny Kravitz Stand by My Woman című klipjében is. Angie 16 évesen kezdett a színházak felé kacsintgatni, apjától, Jon Voighttól pedig mindehhez rengeteget tanult. Olyannyira jól sikerült elsajátítania a színészmesterséget, hogy alig tíz évvel később, 2000-ben Oscar-díjat nyert. A legjobb női mellékszereplő kategóriában kapta a szobrocskát, méghozzá az Észvesztőben nyújtott alakításáért. A mára hatgyermekes anyuka 38 évesen sem áll le, sorozatos filmszerepei mellett a rendezésbe is rendszeresen belekóstol.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Angelina az Észvesztő című filmben

Cameron Diaz, egyenesen a címlapokról
A 41 éves sztár sosem titkolta, hogy nem végzett felsőfokú tanulmányokat, sőt magabiztosan hangoztatja, hogy még csak színészsuliba sem járt. Sok 16 éves amerikai lány álma, ami Cameronnal történt: felfedezték egy rendezvényen, majd azonnali modellszerződést kapott. Öt évig dolgozott az Elite Modellügynökség kötelékében, ahol olyan cégek kampányaihoz adta az arcát, mint a Calvin Klein vagy éppen a Levi's. Az áttörést végül az 1994-es A maszk című film jelentette, ahol mindenfajta színészi előképzettség nélkül kaparintotta meg Jim Carrey partnerének szerepét. Azóta sikeres színésznőként tündököl, Jolie-val ellentétben azonban neki a díjak helyett csak esélyek, Golden Globe- helyett pedig inkább Arany Málna-díj-jelölések maradnak. Lehet, hogy mégis csak kellett volna pár év színésznőképző?

Forrás: Northfoto
Forrás: Northfoto

Cameron Diaz és Jim Carrey A maszkban

Liv Tyler, akinél kódolva volt a siker
A kis Liv 12 évesen tudta meg, hogy a férfi, aki neveli, valójában nem a vér szerinti édesapja. Híres modell anyukája, Bebe Buell ugyanis csak ekkor árulta el neki, hogy a papája Steven Tyler, az Aerosmith frontembere. Liv és Steven között ennek ellenére harmonikus viszony alakult ki, ami hozzá is segítette a lányt színészkarrierje beindításához. Mamája lábnyomaiban lépkedve belekóstolt a modellkedésbe, fotói az Interview magazinban és az olasz Vouge-ban is megjelentek. Az áttörést azonban mégis az Aerosmith Crazy számának videoklipje hozta meg a számára, ezt pedig 1994-es első filmszerpe követte a Csend fogságában című alkotásban. A színésznő karrierje azóta is töretlen, néha azonban vissza-visszatekint a modellkedéshez. A Givenchy például a mai napig őt kéri fel parfümjei reklámozásához.

Forrás: Northfoto
Forrás: Northfoto

Liv Tyler a Csend fogságában című filmben

Milla Jovovich, aki hosszú utat tett meg
Milla története nem egy Cameron Diaz-féle leányálom. Az orosz-szerb származású lány mindössze ötéves volt, amikor családjával politikai okokból a Szovjetunióból Angliába, majd pedig Amerikába költözött. A fiatal Millát ezért sokáig kommunistának is bélyegezték. 10 évesen az anyukája színésziskolába íratta, de mivel kortársai sosem fogadták be, hetedikes kisiskolásként otthagyta az intézményt, hogy modellkarrierjére koncentrálhasson. Itt persze igen hamar megtalálta a számításait. A mai napig olyan magazinok címlapján láthatjuk viszont, mint a Cosmopolitan, a Glamour, a Harper's Bazaar, az InStyle, vagy éppen a Vogue. Dolgozott többek között az Armani, a Calvin Klein, a Christian Dior, a Donna Karan, a Gap, a H&M, a L'Oréal és a Versace cégeknek is. A modellkedés mellett végül újra visszaült az iskolapadba, majd nem sokkal később a filmszerepek is szállingózni kezdtek. 1997-ben Az ötödik elemben Burce Willis oldalán játszhatott, sokan azonban mégis a 2002-es A kaptár film, majd pedig a sorozat kapcsán emlékeznek rá. Úgy tűnik, Milla továbbra nem szeretne választani a modellkedés és színészet között, 2014-ben kerül ugyanis mozikba a The Winter Queen című filmje.

Forrás: Northfoto
Forrás: Northfoto

Milla A kaptárban

Palvin Barbara, aki szintén jó nyomon jár
A legjobb úton halad a sikeres színészkarrier felé kedvenc magyar modellünk, Palvin Barbara is. Ő 13 éves korától kezdve szárnyal a modellvilágban, de régi álma, hogy színésznő lehessen. Barbi kapcsolatai révén igencsak közel került a tűzhöz, hiszen találkozott Steven Spielberggel és fotózkodott Leonardo DiCaprióval is. Eddig ugyan csak kacérkodott a filmvilággal, most azonban egy több mint százmillió dolláros költségvetésű, hollywoodi szuperprodukcióban mutathatja meg, mire képes. Barbi a Magyarországon forgó Hercules: The Thracian Warsban játszik majd, ugyanabban a filmben, amelybe Vajna Tímeát is sikerült becastingoltatni. Hogy miként szuperálnak majd hazánk szépségei, egyelőre nem tudni, egy azonban biztos, hogy Palvin Barbit többen is nagyon tehetségesnek tartják. Mi is drukkolunk neki!

Forrás: Northfoto
Forrás: Northfoto

Új tetoválást villantott Angelina Joliehttp://www.life.hu/szorakozz/20130910-angelina-jolie-golden-globedijas-szineszno-ujabb-tetovalast-varratott-magara.htmlMég egy Oscar-díjat kap Angelina Joliehttp://www.life.hu/szorakozz/20130906-angelina-jolie-szineszno-oscardijat-kap-humanitarius-munkaja-miatt.htmlÍme az orosz Angelina Joliehttp://www.life.hu/szorakozz/20130809-lifenight-nina-kravitz-enekesno-remixer-dj-es-dalszerzo-a-szigeten.htmlEgyütt turbékolt Cameron Diaz és Jason Segelhttp://www.life.hu/szeress/20130822-baratsagbol-szerelem-cameron-diaz-a-es-jason-segel-a-rossz.htmlSztársmink: Ragyogj úgy, mint Cameron Diaz!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130612-sztarsmink-ragyogj-ugy-mint-cameron-diaz.htmlCameron Diaz megcsókolta Lady Gaga pasijáthttp://www.life.hu/szeress/20130606-cameron-diaz-szineszno-megcsokolta-lady-gaga-enekeso-baratjat-taylor-kinneyt.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.