fashion week kristály arany fogszabályzás fogsor szépség ápoltság ékszer fog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A ragyogó fehér fogsor ma már nem ok arra, hogy felfigyeljenek rád - aki valóban ki szeretné hangsúlyozni a fogait, az különböző ékszerekkel dobja fel. Ti döntsétek el: ciki vagy szexi a széles mosolynál kivillanó díszítés?

Fogkristályok

Az egyik leggyakoribb fogdíszítés valamilyen csiszolt üveg vagy drágakő felragasztása a frontfogakra. Felhelyezése csakis fogorvosnál történhet, ahol még a fogzománc megfúrására sincs szükség: egy erős ragasztóval rögzítik a kis ékszert. Evési, rágási, szájápolási szokásainktól függően más-más ideig marad a helyén, általában fél-egy évig. Sarka Kata - ha hinni lehet a híreknek - 11 évet várt arra, hogy lehessen egy csillogó-villogó fogékszere.

Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu
Fotó: Schmidt Barbara/Life.hu

Aranyfog

Míg korábban a gazdagságot jelképezte a valóban aranyból készült fogpótlás, addig manapság már inkább az aranykorona lett a divat - legalábbis a hírességek körében. Madonna például alaposan felhívta magára a figyelmet, mikor bizarr aranykoronákkal ékesítve pózolt, de többek között Chris Brown, Rihanna vagy P. Diddy is megjelent már a furcsa aranyráccsal a fogain. A sorhoz nemrég Kesha is csatlakozott, akinek szinte minden mosolyánál megcsillan a szájában az aranyfog. Katy Perry viszont egyszerűen nevetségessé vált tőle: az idei MTV VMA-n kicsit talán túlzásba vitte a csillogást, és egy milliomos aranyhörcsögre emlékeztetett furcsa fogaival.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Fogtetkó

Úgy tűnik, a normális, ápolt kinézet egyszerűen kezd unalmassá válni - Japánban legalábbis biztosan. Bizarrabbnál bizarrabb ötleteik után a fogtetoválást is divatba hozták. Szerencsére csupán egy matricáról van szó, melyet pár nap után elenged a speciális ragasztó, de addig is ugyanolyan mintázattal ékeskedhetnek viselője fogai, mint mondjuk a körmei. Mi másra is vágyna egy stílusos nő?

Forrás: www.toothartist.com
Forrás: www.toothartist.com

Kreatív fogszabályzó

A fogszabályzó akár évekre is megkeserítheti a kiskamasz életét: egészségügyi szempontból szükség van rá, muszáj hordani, mégis elcsúfítja a fogakat. Manapság azonban már arra is odafigyelnek, hogy esztétikus, esetenként alig látható, vagy épp dizájnos legyen a kis eszköz. Persze ezeknek alaposan meg is kérik az árát: a hagyományos, fém színű fogszabályzónál sokkal többet kell fizetni egy fehér, alig látható darabért, vagy épp a színes változatért. Az élénk színű kis tappancsokat általában azok a lányok választják, akik ahelyett, hogy elbújnának, büszkén viselik fogszabályzójukat, s ezt is az önkifejezés egyik eszközének találják. Minél különlegesebb azonban a szín, a méret és a forma, annál mélyebben kell a pénztárcába nyúlni, s eleve olyan orvosra is van szükség, aki ezeket be tudja szerezni.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.