Új sorozattal készül a Szent Johanna gimi írónője

írónő találkozó könyv Szent Johanna gimi Leiner Laura
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszan kígyózó sorban vártak az olvasók a bejutásra a PeCsa Music Hall főbejáratánál. Sokan előre megváltott jegyekkel érkeztek, mások a könyv egy kötetét hozták magukkal. Más az anyukáját, mert ahogy egy, a közelben lakó lány elárulta, bár jöhetett volna egyedül is, az anyukája "kikönyörögte" nála, hogy vele jöhessen. Nagyon úgy tűnik, hogy a Szent Johanna könyvsorozat mit sem veszített a varázsából. A kamasz és a felnőtt korosztályban továbbra is elsőrendű olvasmány. A Life.hu a IV. SZJG találkozón járt, ahol az is kiderült, mikor jelennek meg az írónő új könyvei.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A könyv azonban nemcsak mondanivalója, de közösségszervező ereje miatt is értékes. Többen elmondták, erre a találkozóra már azért (is) érkeztek vidékről, Békéscsabáról, Gyuláról, Kaposvárról is, mert az előző találkozón összebarátkoztak a többiekkel, és az szjger.hu-n kívül, ahol azóta is tartják a kapcsolatot, végre lehetőség nyílt ismét a személyes találkozásra is. Jó néhányan szállást is kaptak a SZJG mentén szerzett barátoknál, és állították, hogy minden további nélkül felhasználják Laura igazolását a találkozáson való részvételről, amely ugyan hiányzás igazolására nem alkalmas az iskolában, de arra igen, hogy meglágyítsák vele a tanárok szívét.

A találkozó programjai remek szórakozást nyújtottak az olvasóknak és a vállalkozó kedvű anyukáknak is. Hatalmas sikere volt a hennafestőknek, akik az olvasók kezére SZJG-vel, valamint a Bábellel kapcsolatos feliratokat, monogramokat tetováltak. Mások a portrékészítő művész munkáját csodálták hosszú perceken keresztül.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A köszöntő után kezdődtek a programok. A "Keresd a másik feled" játék lényege az ismerkedés elősegítése volt. Az olvasók a belépő karszalag mellé egy-egy papírra nyomtatott, a Szent Johannában szereplő szót is kaptak. A feladat szerint meg kellett keresni a párjukat, vagyis azt, aki ugyanazt a szót kapta, így könnyen találtak új ismerősöket azok az olvasók, akik egyedül érkeztek a rendezvényre. A programban három trió is volt, ahol nem párban, hanem hárman kapták ugyanazt a kifejezést, ők kilencen lettek a játék nyertesei. Cicerós és Gabós ifjúsági regényeket kaptak ajándékba.

A programsorozat tánccal folytatódott, ahol Kurucz Benji táncos, koreográfus mozgatta meg a tömeget Michael Jackson legismertebb dalaira. Kis pihenés után a Kérdezz-felelek programpont következett, ahol az olvasók hatalmas örömére Laura bejelentette, hogy márciusban jelenik meg új könyve, ami a Bábel téli párjának felel meg. Augusztusban pedig az új sorozatának első darabja kerül a könyvesboltokba.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A hosszan tartó, hangos ováció után a találkozó nem ért véget, mert csak ezután következett a "Ne mozdulj" nevű műsorszám, ahol több száz olvasó fagyott le a zene megállítására, "Freeze Flash Mob" jelleggel. A találkozó legnagyobb meglepetése a Laura előtt is titokban tartott ötszáz szeletes torta érkezése volt, amit minden résztvevő megkóstolhatott.

http://videa.hu/player?v=kexaE4zqF9QSL6jN

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.