Isteni fogyókúrás gyümölcs a grapefruit – fogyaszd bátran!

Forrás: Thinkstock -
grapefruit egészség gyümölcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nem kedveled ezt a jellegzetes ízű gyümölcsöt, akkor is érdemes lenne megbarátkoznod vele: a grapefruit ugyanis bővelkedik azokban a vitaminokban, amiktől tényleg egésszéges leszel. Lássuk, mit tud ez a gyümölcs!

A grapefruit, vagyis a "tiltott gyümölcs" története a 18. századra nyúlik vissza – először Barbadoson találtak rá, néhány évvel később pedig már Jamaicában kezdték termeszteni a narancs és a pomelo keresztezéséből született finomságot. Amerikában az 1800-as évek elején ismerték meg, de nem lett különösebben népszerű, mert a tengerentúlon inkább az édesebb gyümölcsöket kedvelik. Mexikóban, Argentínában, Marokkóban azonban sok rajongója lett a kesernyés ízű vitaminbombának. Szerencsére hazánkban is egész évben kapható, így nem kell nélkülöznöd, ha beillesztenéd az étrendedbe. Mert megéri rendszeresen fogyasztani!

Forrás: Thinkstock

Erősíti az immunrendszert

A gyümölcs rengeteg C-vitamint tartalmaz, ezen kívül kálium, kalcium és foszfor is igen nagy mennyiségben található benne. Csökkenti a koleszterinszintet, nagyon jó vértisztító, és hatékony a megfázásos betegségek ellen is.

Diétázóknak tökéletes

Minimális kalóriatartalma miatt a grapefruit kiváló eleme bármilyen diétának. Gyorsítja a szervezet zsírégető folyamatait, illetve vizelethajtó hatása is hozzájárul a súlyvesztéshez.

Lúgosításra is kitűnő

Dadda Noémi, az Ez zsír! dietetikusa elmondta, a test elsavasodása számtalan betegség, többek között a daganatok kialakulásának egyik okozója is. Ennek a gyümölcsnek azonban kiváló lúgosító hatása van, így éhgyomorra két deci frissen facsart grapefruitlé tökéletes napindítás, akár a kávét is helyettesítheti.

Forrás: Thinkstock

Tippünk:

Ha nem kedveled a gyümölcs ízét, fogyaszthatod hígítva is. Oldj fel két deci grapefruitlevet másfél liter vízben, és kortyolgasd el a nap folyamán, kiválóan lúgosítja a szervezetet. Ha pedig szívesen készítenél egy finom salátát grapefruittal, íme egy szuper salátarecept!

Erre figyelj!

Ha epebetegséggel küzdesz, óvatosan fogyassz grapefruitot. Noémi szerint az ezzel a problémával küzdők általában nem ehetik a gyümölcsöt, azonban ez egyéni tolerancia függvénye is.

Beyoncé pár napra vegán lett - mire jó ez a diéta?http://www.life.hu/ez-zsir/20140206-beyonce-vegan-lett-par-napra-stohr-greta-elmondja-errol-a-velemenyet.htmlEgyre többen tartanak „veguár" hónapot, amikor teljesen mellőzik az állati eredetű élelmiszerek fogyasztását a test méregtelenítése érdekében. A módszer népszerűsége azután kezdett növekedni, hogy Beyoncé és Jay-Z beszámolt a 22 napos vegánságáról, amelyet kifejezetten egészségügyi célból választott. Venus Williams és Leona Lewis is hisz az ideiglenes „detox-diétában".Ez Zsír!OrigoÉtkezz okosan - így csökkentsd a koleszterinszintedet!http://www.life.hu/ez-zsir/20140131-tizennegy-modszer-a-rossz-koleszterin-szintjenek-csokkentesere.htmlHa az egészséges étkezésen és a rendszeres mozgáson kívül fontos számodra, hogy csökkentsd a koleszterinszintedet, akkor gyógyszerek helyett választhatsz természetesebb módszereket is. Lássuk, melyek azok, amik tényleg hatékonyak.Ez Zsír!OrigoSikertörténet: 107 kilóról fogyott izmosra Klaudiahttp://www.life.hu/ez-zsir/20140128-sikertortenet-107-kilorol-fogyott-izmosra-klaudia.htmlA fogyáshoz hihetetlen akaraterő és kitartás kell – vallja a 21 éves Klaudia, aki több mint 40 kilótól szabadult meg az utóbbi hónapokban. A fiatal lány teste látványos változáson ment keresztül, ezzel pedig Klau élete is teljesen átalakult. Következzen most az ő története.Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.