fashion week jégtánc ruha stílus Szocsi műkorcsolya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kétségtelen, hogy Szocsiban is feltűnt pár igen figyelemreméltó külsejű sportoló, engem mégis akkor szögez a tévé elé a közvetítés, ha jégtáncot vagy műkorcsolyát nézhetek. Ez ugyanis szívszerelem. A könnyedén végrehajtott, mégis hihetetlen nehézségű gyakorlatok mindig lenyűgöznek, csakúgy, mint a káprázatos sminkek és ruhaköltemények. Idén is volt pár kűrruha, amik láttán elállt a lélegzetem - íme néhány csodálatos kreáció. 

A kűrruháknál azért van pár fontos szempont. Mivel többnyire extrém pózokban korcsolyáznak a sportolók, így a ruhának bírnia kell a gyűrődést, kényelmesnek kell lennie, ugyanakkor az sem árt, ha felkelti az emberek figyelmét. Ezek a ruhák többnyire rugalmas anyagokból, testhezálló lycrából készülnek, a díszítésnek pedig csakis a jóízlés szab határt. Itt azonban nem árt kicsit túlzásba vinni a dolgot, hiszen mindenképp figyelemfelkeltőnek kell lenniük. Idén ebben nem is volt hiba!

Yelena Ilyinykh és Nikita Katsalapov

Az abszolút kedvencünk az orosz páros kreációja volt. A jégtáncosok a Hattyúk tavából táncoltak, kosztümjük pedig maximálisan ehhez igazodott. Yelena csillámos, ezüst sminkje csodálatos volt, a fekete, ezüsttel kombinált tüllruha pedig egyszerűen tökéletes volt. Imádtuk őket!

Forrás: AFP

Meryl Davis és Charlie White

Az amerikai pár aranyérmes lett, ami nem csoda, hiszen tökéletes kűröket futottak. A szabadprogramot Rimszkij-Korszakov Seherezádéjából választották, és ehhez illeszkedett a kűrruha is. Meryl tökéletes Seherezádé volt a jégen a lila, strasszokkal gazdagon díszített ruhában.

Forrás: AFP

Ugyanez a páros rövidprogramnak a My Fair Lady egyik betétdalára korcsolyázott. Audrey Hepburn filmbeli kreációjához nagyon hasonlított a korcsolyázónő puncsszínű kűrruhája, amit Randall Christensen tervezett. Ő az a divattervező, aki az ABC "Dancing With The Stars" műsoraiban felelős a korcsolyaruhákért.

Forrás: AFP

Tessa Virtue és Scott Moir

Ha mindenképp rózsaszín, akkor Merylnél sokkal szebbnek találjuk a kanadai Tessa halványrózsaszín kűrruháját, amin számtalan kristály díszelgett. A ruha finom volt és bájos - jó volt ránézni.

Forrás: AFP

Persze a kűrruhadivat mindig változik. Míg idén a témához finoman illeszkedő, igényes, csillogásban igen gazdag ruhák hódítottak, addig évtizedekkel ezelőtt egészen más volt a trend. Nosztalgiázz velünk egy kicsit!

/1402/K_rru2014219162425

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.