Németh Dorottya fitneszvilágbajnok étkezés fogyókúra edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemrég már írtunk arról, hogyan szabadult meg 30 kilótól Németh Dorottya fitneszvilágbajnok. A fiatal lány teste most tökéletes, így neki hihetünk, ha azt mondja, hogy néhány fogyókúrával kapcsolatos „szabály" valójában nem több, mint rossz beidegződés. Dóri elárulta, melyek azok az ételek, amiket este 6 után is bátran ehetsz anélkül, hogy ártanál a vonalaidnak.

Dóri szerint butaság, hogy este 6 után nem szabad enni. "Ha valaki naponta ötször étkezik, akkor elvileg nem farkaséhesen megy haza, és nem falja fel a hűtő tartalmát. Természetes, hogy estére elfárad a test, és az is normális, hogy az ember ebben az időben a legéhesebb. Ilyenkor azonban fontos, hogy elkerüljük a magas szénhidráttartalmú ételeket, de még így is lehet nagyon jókat enni" – vallja Dóri. A WBPF fitneszvilágbajnok tippeket is ad, milyen ételeket érdemes fogyasztani este 6 óra után. A következő vacsoraötletek azért is jók, mert lefekvés előtt akár egy órával is nassolhatsz belőlük!

Németh Dóri Forrás: Facebook/Németh Dorottya

Fehérjepalacsinta

"Már nagyon sokszor készítettem ilyet, mert igazán egyszerű. Verj 4-5 tojásfehérjét kemény habbá, reszelj le egy almát, és facsard ki a levét. Ebben keverj el egy adag fehérjét, és a húsával együtt óvatosan add hozzá a habhoz. Teflonserpenyőben érdemes sütni, és többször meg kell forgatni. Megtöltheted túróval, amihez adhatsz natúr joghurtot is – igazi édes csemege estére."

Húsok minden mennyiségben

"Fogyassz csirkemellet, pulykamellet, fasírtnak vagy lecsósan elkészítve. Köretnek egy nagy adag salátát ajánlok mellé."

Hal, hal, hal

"A tilápia remek választás, de bármilyen tengeri hal kiváló vacsora. Grillezett zöldséggel pedig mennyei."

Forrás: Thinkstock

Tojás

"Süss 4-5 tojásfehérjéből és 1 sárgájából rántottát. Feldobhatod pulykamellsonkával, paprikával, hagymával, és 2 szelet puffasztott rizst nyugodtan elmajszolhatsz mellé."

Túró

"Készíthetsz belőle körözöttet, és 2-3 szelet puffasztott rizzsel bátran fogyaszthatod. Ez egy lassú felszívódású fehérje, és tényleg egészséges."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.