Téged is megérintett a tavasz frissessége és az otthonodban egy kis változatosságra vágysz? Ahelyett, hogy teljes átalakításba kezdesz, elég mindössze néhány, de hatásos kiegészítő, amitől teljesen átalakul a szoba hangulata. Íme, 7 trükk, amivel pillanatok alatt újjávarázsolhatod a nappalidat.

1. Egy új szőnyeg csodákra képes

Főleg akkor érhetsz el pusztán egy szőnyegcserével látványos változást, ha a kiválasztott darab maga is látványos. Leginkább az úgynevezett formaszőnyegek alkalmasak arra, hogy feldobják a szoba hangulatát, de a nagymintás, színes darabokkal is grandiózus hatást érhetsz el.
TIPP: Arra figyelj, hogy ha olyan szőnyeget választasz, amin a látványos minta annak közepén található, ne takard el a lényeget egy dohányzó asztallal.

Forrás: PressLoft

2. Egy látványos tapétával az egész lakás hangulatát meghatározhatod

Vicces, látványos, szép – lehet egy tapéta bármilyen, ha csak egy dekorcsíkot is választasz, az máris feldobja a nappalidat.

Forrás: PressLoft

3. Vidám textilekkel a tavaszt is becsalogathatod

Néhány új párnahuzat a kanapén, esetleg egy új, de vidám színben pompázó sötétítőfüggöny, és máris tavasz lesz a szobában. Látványos és gyors megoldás, hogy újjávarázsold a nappalid. Figyelem: idén igazán trendi a pasztell- és cukorkaszínek használata.  

Forrás: PressLoft

4. A tér egyik kulcsa: a lámpatest

Ha hiszed, ha nem, látványban az egyik kulcselem az otthonodban a dizájnos lámpatest lehet. Legyen szó álló, függő, vagy asztali darabról, a lényeg, hogy karakteres legyen.

Forrás: PressLoft

5. Használd a színeket!

Ki mondta, hogy a bútor csak barna, fehér vagy fekete lehet? Ha egy-egy darabot lecserélsz izzó vörösre, tengerkékre, vagy akár napsárgára, azzal máris sokat tettél annak érdekében, hogy átvitt értelemben, de akár szó szerint is új színben tűnjön fel az otthonod.

Forrás: PressLoft

6. Grandiózus dekoráció

Ne aprózd el! Ha dekorálsz, az legyen nagyléptékű, dizájnos, eredeti. Egy ilyen falimatricával például remekül feldobhatod az egyes tereket, kiváltképp, ha további funkciókkal is ellátod őket – ez esetben például még a pontos idővel is tisztában leszel.

Forrás: PressLoft

7. Vicces kiegészítők

Az ördög a részletekben (is) rejlik! Néhány jópofa kiegészítővel sokat dobhatsz az adott összképen. Ráadásul egyedivé is teheted az egyes helyiségeket. Gondolkozz, te mivel dobnád fel a saját tereidet!

Forrás: PressLoft