Egy különleges orvosi beavatkozással petesejtet tenyésztenek Simó Vivien, Rippel Feri volt feleségének csuklójában. Igen, a csuklójában.

Ahogy a Life.hu is megírta, Simó Vivien már első teherbe esése sem volt mindennapi. Rippel Feri volt feleségénél 18 éves korában petefészekrákot diagnosztizáltak. Vivien a műtét után nem tudta elfogadni, hogy nem lehet gyermeke, ezért nagynénje segített neki, ennek köszönhetően megszületett Krisztofer. Miután Vivien és Feri elváltak, az asszonyra újra rátalált a szerelem. Viven azonban nem mondott le arról, hogy újra anya lehessen és már-már csodának számító operációra készül – írja a Blikk.

Forrás: RTLKLUB

„Valóságos orvosi csoda történhet velem. Annak idején az onkológusom javasolta a rákos daganat operációjánál, hogy mindenképpen fagyasztassak le szövetet a petefészkem ép részeiből, mert külföldön már tudnak ebből később ivarsejtet előállítani, így lehet saját gyermekem is. Ez a program most indul nálunk, noha az Egyesült Államokban már egy ideje működik. A módszer elég érdekes: csuklóba ültetik a szövetet, és hormonokkal stimulálva érik be a petesejt" – magyarázza Vivien, aki megbeszélte párjával, hogy néhány éven belül kistestvére születhet Herkulesnek.

„A lefagyasztott szövetet a test több helyére is beültetik, főként a hashártya alá, külföldön az alkarban is próbálkoznak ivarsejtek képzésével, ami pár év múlva ott is sikeres lehet. Jelenleg a világon több mint harminc baba született ilyen módszerrel. A kutatásnak minősülő megtermékenyítő programot hazánkban még csak egy hónapja kezdtük meg, jelenleg négy sikeres petefészek-lefagyasztásnál tartunk. Remélhetőleg Vivien mellett több – ma még meddőnek mondott – asszony szülhet a program segítségével" – fogalmazott dr. Vereczkey Attila lombikbébi- és endoszkópos sebészspecialista.