Tedd a napfényt az ajkaidra - tündökölj a szezon új kedvencével, a paradicsompiros rúzzsal. Lesd el sminktippjeinket, hogy a megjelenésed tökéletes legyen!

Az idei tavasz sminktrendje a nyárelő frissességét hozta magával: az élénkvörös rúzsok a szezonra kellemesen meleg, narancsos árnyalatúvá szelídültek, így tökéletes megoldást nyújtanak az egyszerű hétköznapokra is. A paradicsompiros kozmetikumok a szezon adu ászai, hiszen a meleg árnyalatú, illetve a frissen barnult bőrön is tökéletesen mutatnak.

A narancsos árnyalatú piros elsősorban a tavasz, illetve az ősz színtípusba tartozóknak áll jól, ám egy strandon töltött nap után akár a tél, illetve a nyár típusúaknak is érdemes kísérletezniük vele. A paradicsompiros rúzsra ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a vérvörös társára: csakis letisztult összeállítás és natúr smink mellett mutat igazán jól. A paradicsompiros rúzst azoknak is érdemes bevállalniuk, akik ódzkodnak a feltűnő sminkektől. Egy látványos ajakszínnel a legegyszerűbb szettet is felejthetetlenné lehet varázsolni – akár munkahelyi, akár alkalmi összeállításról van szó.

5 szabály, amit érdemes betartanod, ha a paradicsompiros rúzs mellett döntesz:

1. A paradicsompiros rúzs csak tökéletes ajkakon mutat jól. Itt korábban már hosszan értekeztünk a legjobb módszerekről, a legfontosabb azonban az, hogy mielőtt felkennéd, radírozd le az elhalt hámsejteket a szádról és hidratáld természetes anyagokban gazdag ajakápolóval.

2. Megfelelő alapozással tovább hódíthatsz élénk színű rúzsoddal. Rúzsbázis használatával a szín órákig a helyén marad, és nem fut ki az apró, száj körüli ráncokba.

3. Csillámos változat helyett válassz matt típust. Ezek jobban tapadnak az ajkakra, és divatosabbak is.

4. Felejtsd el a narancsos kontúrt! A legjobb, ha ujjbegyeddel ütögetve teszed fel a rúzst, így a felvitt réteg vékonyabb lesz.

5. Csak alkalomszerűen használd! A paradicsompiros kellemes árnyalat, mégsem való minden alkalomra és helyszínre. Ez a szín a vérvörös rúzs nyári alternatívája, alkalmazd ennek megfelelően! Íme a Life.hu kedvencei:

1. Giorgio Armani Lip Maestro rúzs 2. Dior Addict szájfény 3. Maybelline szájfény 4. Clinique Chubby Stick rúzs 5. Essence rúzs 6. Chanel Allure rúzs