ékszerész értékbecslés Katalin hercegnő Károly herceg Vilmos herceg Beyoncé eljegyzési gyűrű Diana hercegnő Michelle Obama zafír gyémánt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A gyűrű, amellyel még Károly herceg jegyezte el a néhai Diana hercegnőt, értékét Vashi Dominguez ékszerszakértő becsülte meg.

Akár egy finom bort vagy egy férfit, úgy a gyűrűket is az idő teszi még értékesebbé és zamatosabbá. Mint ahogy Katalin hercegnő eljegyzési gyűrűjét is, amelyet még a néhai Diana hercegnő ujjára húzta fel Károly herceg és örökölte tovább fia, Vilmos herceg.

Forrás: AFP/Stefan Postles

Mint kiderült, az akkor 28 ezer angol fontra (átszámítva körülbelül 10 millió forintra) becsült ékszer ma 300 ezer fontot (nagyjából 112 millió forintot) ér. A 14 darab gyémánttal és 12 karátos zafírral díszített gyűrű háromszor értékesebb, mint az Erzsébet királynő-féle eljegyzési gyűrű, amelyet cirka 100 ezer fontra becsülnek. A Vashi Dominguez ékszerszakértő által összeállított lista szerint mindkét gyűrű ott van a világ 20 leghíresebbjei közt, akik között olyanok is helyet kaptak, mint Beyoncé és Michelle Obama.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.