A Kensington-palota rendelkezik már egy hatalmas főzőrésszel, amelyet még Margit hercegnő férje, Lord Snowdon tervezett. Vilmos herceg és Katalin hercegnő mégis szeretne az egyik irodahelyiségből egy második konyhát kialakítani.

Nem aprózta el a konyhakérdést Cambridge hercegi párja: a hírek szerint a meglévő 32 négyzetméteres főzőrész mellett Vilmosnak és Katalinnak lesz egy saját bejáratú konyhája is – privát célokra.

Forrás: AFP/Stefan Postles

Nem kevés pénzt költött már a négyszintes, 20 szobás Kensington-palota felújítására a brit királyi család: a DailyMail információi szerint eddig 4,5 millió fontba (majdnem kétmilliárd forintba) került Vilmos herceg és Katalin hercegnő új otthonának renoválása.

Természetesen a hír nem maradt kommentáradat nélkül: „Miért, miért, miért fizetünk ezeknek a haszontalan embereknek? Semmiben nem különböznek más tolvajoktól!" – fakadt ki az egyik olvasó. Néhányan nem voltak restek a hercegi pár védelmére kelni: „Szerintem Diana hercegnő örülne, ha látná, hogy Katalin és Vilmos szeretne együtt főzni és egyszerű családi életet élni – a királyi család így is olcsóbban jön ki hetente, mint a BBC!"