Tény, hogy egy iskolás gyereknek inkább a küllem számít, mint az ergonómia egy iskolatáska kiválasztásakor. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezünk arról sem, hogy a választott táska, amiben gyermekünk több kilogramm súlyú tanszert cipel majd, óvja a gerincét is. Íme, az idei ősz legmutatósabb és legkényelmesebb táskái.

1. Válassz könnyű anyagból készült hátizsákot! Kerüld a bőrből és egyéb, nehéz anyagból készült darabokat!

Ha rossz a táska...
A helytelenül megválasztott iskolatáska hátfájást, rossz tartást okozhat, de gyakori tünet a nyak és a hát megerőltetése is.

2. Az iskolatáska kipárnázott hátoldala nem csupán kényelmi szempontból fontos, de annak megakadályozására is alkalmas, hogy a gyerek által bepakolt éles tárgyak (körzők, könyvszélek) váratlan kellemetlenséget okozzanak.

Forrás: Thinkstock

3. Vannak olyan hátizsákok, amelyek a mellkason összekapcsolható övvel rendelkeznek. Ezek tehermentesítik a hátat.

4. Az iskolatáska vállpántjai ergonómiai szempontból akkor megfelelőek, ha elég szélesek és szintén ki vannak párnázva.

5. A több rekeszből álló hátizsákok segítik a helyes súlyelosztást.

Az is fontos, hogy meggyőződj róla, a gyerek megfelelően használja az iskolatáskát: nem hordja féloldalasan és a hátához elég szorosan rögzíti! Egy helyesen használt iskolatáska nem csupán egészségügyi problémáktól óvja meg gyermekünket, de a közérzetére is pozitív hatást gyakorol majd!

1. Pink Butterfly - Herlitz 17 990 forint, 2. Real Madrid kompakt iskolatáska - Ars Una 19 900 forint
3. Step by Step Margaréta szett (tornazsákkal, tolltartóval, pénztárcával) - Hama 32 900 forint
4. Chilli háromrekeszes hátitáska (ajándék tolltartóval) - Topgal 15 900 forint, 5. Anatómiai táska - Belmil 16 490 forint