Képzeld csak el: elmész egy focimeccsre, megtetszel az operatőrnek, két másodpercig csak a te arcod jelenik meg a kivetítőkön, pár nap múlva pedig az egyik leghíresebb kozmetikai cég modellszerződést ajánl. Ez nem mese: a 17 éves Axelle Despiegelaere Rióban megfogta az isten lábát. 

Bár a belgák nem lehetnek ott a döntőben, azért van, aminek örülhetnek. A 17 éves Axelle Despiegelaere ugyanis feltűnést keltett a Belgium-Oroszország meccsen: a fotósok kiszúrták bájos arcocskáját, nem sokkal később pedig a Facebookon többezren kezdték lájkolni a fotóit. A tinilány élete 180 fokos fordulatot vett: otthon ugyanis televíziós meghívások várták, de ami még ennél is nagyobb dolog, hogy a L'Oréal felkérte, legyen ő a következő kampányuk arca. Azért reméljük, nem Palvin Barbi helyére pályázik a belga szépség!

Forrás: AFP/Martin Bureau

Nem Axelle az egyetlen, akit így fedeztek fel - többek között Pamela Anderson is hasonlóképp kezdte a pályafutását. A szilikoncica 1989-ben a barátaival egy British Columbia Lions focimeccsre váltott jegyet, a játék alatt pedig megjelent az arca a kivetítőn. A szőkeségen épp egy Labatt sörreklámos póló volt, a tömeg pedig vadul éljenezni kezdett, így a Labatt azonnal le is szerződtette. Innen pedig egyenes út vezetett a címlapokra.

Forrás: AFP/Imeh Akpanudosen

Gisele Bündchen története is mesébe illő: a világ legjobban kereső topmodellje öt lánytestvérével nőtt fel. Ugyan 13 évesen elvégzett egy modelltanfolyamot, de ekkor a siker még váratott magára. Egy évvel később épp az osztálytársaival hamburgerezett egy Sao Paulo-i gyorsétteremben, amikor felfigyelt rá az Elite modellügynökség egyik munkatársa.

Forrás: AFP

De mázlija volt Cindy Crawfordnak is: a lassan ötvenéves modell még mindig csúcsformában van, de így van ez már 35 éve. Cindy 16 évesen Illionisban épp nyári munkán volt, amikor egy fotós lefényképezte a kukoricásban. A kép publikálása után annyi pozitív visszajelzést kapott, hogy elindult a Look of the Year versenyen, ahol második helyen végzett. Hamarosan pedig ő lett a világ egyik legismertebb topmodellje.

Forrás: AFP