Testi-lelki stabilitás a német focisták titka?

JógaKlikk focivébé focicsapat Németország jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Most, hogy vége a foci világbajnokságnak, mindenki a nyertes csapat titkát kutatja. A németek mindig is élen jártak az innovatív módszerekben, nincs is mit csodálkozni, hogy a jóga évek óta megtalálható az edzéstervükben. 

Nemcsak sikeres focicsapatok, hanem más sportágak és élsportolók is előszeretettel merítenek az ősi tudásból, hiszen a jóga a többi közt:
- Segít megtartani a fókuszt, javítja a koncentrációt
- Javítja az izmok anyagcseréjét
- Egészségesen tartja az izületeket
- Megtanít relaxálni, segít az ellazulásban, nagyon hatékony a sérülések megelőzésében és helyreállításában, így a jógával növelhető a sportteljesítmény is!

Tudtad?

2009-ben a német focicsapatnak Patrick Broome elismert jógi tartott rendszeresen órákat. Broome, aki Madonnát és Stinget is tanította jógázni, Jürgen Klinsmann egykori német labdarúgó szakvezető kezdeményezésére a nemzeti válogatottuk orvosi stábjának a része volt.

A versenyzők testi- és a lelki stabilitásán is múlhat a jó eredmény, amely jógával kiválóan fejleszthető. Azonban a stabilitás nemcsak sportolóként, hanem átlagemberként is kiemelkedően fontos az életünkben. Nélküle képtelenek vagyunk alkalmazkodni a változásokhoz. Feszültek, nyugtalanok leszünk, mert hajlamosak vagyunk átadni magunkat a problémáknak ahelyett, hogy megbirkóznánk velük.

Fizikai síkon a sok ülőmunka, helytelen testtartás ízületi bántalmakhoz és egyéb mozgásszervi megbetegedésekhez vezetnek. Az álló ászanák segítenek megerősítenünk a gyökereinket. A talp és a lábfej az alapunk, melyek izmait aktivizálva növeljük teherbírásukat. Ez kihat a térdre, csípőre és a gerincre is. Eheti ingyen JógaKlikk videónkkal, melyet itt találsz, a stabilitásodat növelheted 45 percben. Próbáld ki!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.