fashion week türkiz a hónap színe szín
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Imádjuk, akár divat, akár nem: sminkben, ruhában, cipőben, minden évszakban, de különösen a nyári hónapokban a türkizt. Rajongásunk miatt pedig nem maradhatott ki ez az árnyalat a nyári repertoárból, ezért augusztusra megválasztottuk a hónap színének.

Jöhet menta, búzavirágkék, királykék vagy élénkzöld, a türkiz egyszerűen megunhatatlan. Lehet türkizzöld vagy türkizkék, mindkét szín az óceánra, a nyárra, a frissességre emlékeztet bennünket. Egy kisfeketét minden évszakban eszméletlenül feldob egy türkiz kiegészítő, hófehérrel tökéletes nyári duót alkot, pirossal vagy lilával pedig izgalmas lesz az összhatás. És a türkiz sminkek... Nos, ez az, amivel imádunk kísérletezgetni. Te is próbálkozz bátran a türkiz szemceruzákkal, szemhéjfestékekkel, sőt, a türkiz körmökről se feledkezz meg - a lebarnult bőrhöz legalább annyira passzol, mint a világos árnyalathoz!

Forrás: Thinkstock

Mit mond a stylist?

Nemcsak mi, de a Jónő team stylistcsapata, a Fashion donor is rajong a türkizért. ,,Ez egy igazi jolly joker, amely az összes hajszínű nőnek csodálatosan áll - barnákhoz, feketékhez, szőkéhez és vörösekhez is passzol. Arannyal, ezüsttel párosítva tökéletes kombinációt ad, mi főképp a meleg típusúaknak - tavasz és ősz - ajánljuk a türkizt."

Egyhangú nude és unalmas fekete helyett

Jöhetnek a türkiz lábbelik! Lehet tűsarkú vagy edzőcipő, egy türkiz cipő nagyon fel tudja ám dobni a legvisszafogottabb szettet is!

1. Deichmann 2.990 forint, 2. Rekavago 24.900 forint, 3. Nike 130 font, 4. Bagatt, 5. Diesel, 6. Zara 3.995 forint

Kiegészítőként igazi adu ász

A tengerszínű nyakék vagy fülbevaló a nyár slágere, akár a tengerparton, akár az irodában viseled.

1. Fülbevaló - Mango 4.005 forint, 2. Nyaklánc - Stradivarius 4.995 forint, 3. Bokalánc - I am 5,95 euró, 4. Karkötő - Bijou Brigitte 4,95 euró, 5. Nyaklánc - Zara 1.995 forint, 6. iPhone tok - H&M 1.290 forint, 7. Karkötő - Thomas Sabo 34 euró

Finoman vagy vadul: hódíts türkiz sminkben!

Mindegy, hogy milyen színű a szemed, a türkiz smink minden árnyalathoz passzol, persze nem mindegy, milyen mennyiségben használod ezt az élénk színt. Ha barna a szemed, bátran eshetsz túlzásba a türkiz szemhéjfestékkel - itt már megmutattuk, hogyan csináld. Ha a kék szeműek táborába tartozol, akkor is bátran próbálkozz türkizzel - ha lehet, még kékebb lesz tőle a szemed. Ha pedig olyan szerencsés vagy, hogy zöld szemhez keresel sminket, akkor se vesd el a türkizt, ám ne ess túlzásba: a te színedhez egy kis kontúrozás türkiz szemceruzával bőven elég. Ha pedig szívesen megtanulnál egy eszméletlenül gyönyörű türkiz sminket, kövesd Takács Nóra, a Life.hu szépségszakértőjének tanácsait itt!

1. Szemhéjkrém - Maybelline, 2. Szemceruza - Rimmel, 3. Szemhéjpúder - Maybelline, 4. Körömlakk - Opi, 5. Szemhéjpúder - MAC, 6. Szemhéjpúder - Essence

Viseld a türkizt, csak lazán!

Farmerhez is bátran válaszd a hónap színét, sőt, akkor sem követsz el divatbűnt, ha több türkiz ruhadarabot is viselsz. A lényeg, hogy valamivel megtörd a szín intenzitását - erre pedig tökéletesek a fémes kiegészítők. Nagy kedvencünk a laza türkiz nadrág és a kimonó - ezek igazi alapdarabok idén nyáron!

1. Felső - Springfield 7,99 euró, 2. Ruha - GAP 59,95 dollár, 3. Nadrág - Mango 4.495 forint, 4. Kimonó - Bershka 4.995 forint, 5. Póló - Mango 2.495 forint, 6. Top - Bershka 1.995 forint

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.