A szó hatalom – tartja a mondás. Próbáld ki te is, micsoda varázserővel bír egy-egy elismerő mondat vagy szavakba öntött kedvesség!

Gondold át: te mikor tudod azt mondani, hogy igazán csodás napod volt? Ugye, hogy nem feltétlenül függ össze egy frissen beújított ruhadarabbal vagy egy méregdrága hajszalonban eltöltött délutánnal? A titok nyitja a hozzáállás: amennyit adsz magadból a környezetednek, ugyanazt kapod vissza.

Forrás: Thinkstock

Ha pozitív gondolatokat sugárzol magadból, nem csupán szeretteid, kollégáid vagy iskolatársaid tartózkodnak szívesebben melletted, hanem te is jobban érzed magad. Megdicsérted-e már a kolléganőd haját, miközben napok óta figyeled, mennyire jól áll neki az új fazon? Imádod kedvesedet ingben látni – hát adj hangot neki, mennyire dögösnek látod őt benne!

De ne ragadj le csupán a külsőségek méltatásán: sose felejtsd el megköszönni az ételt, akár édesanyád, akár a sarki kifőzde konyhás nénije készítette, és tanulj meg együtt örülni a gyermekeddel, ha jó jegyet vagy a tanár néni dicséretét vitte haza. Apró gondolatok, amelyek hidd el, kincset érnek!