Mámorító bordó és dögös metálfények - így sminkelj idén ősszel!

fashion week szemfesték rúzs őszi divat pirosító smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Be kell valljam, imádom az őszi sminktrendeket. A színek sejtelmesek, kissé sötétek és nagyon szexisek. A bordó rúzsokat, a vörös körmöket, a barnás, sötétebb árnyalatú szemhéjpúdereket nyáron többnyire mellőzzük, de ősszel már mindent lehet! Larion Oscar sminkmestert faggattam az idei trendekről. 

1. Metálfény, minden mennyiségben

A szürke, a lila, a kék, a barna metálos változatai mesésen mutatnak a szemhéjon. A porok helyett a krémes állagú sminkszerek kerülnek előtérbe - ne félj attól, hogy becsomósodnak, mert a textúrák csodásak.

1. Catrice 100 What Do You Sea - 1.249 forint, 2. Estée Lauder Pure Colour Neon Fuchsia - 24 dollár, 3. Maybelline Color Tattoo - 2.199 forint, 4. Essence Chocolate Jewellery - 949 forint, 5. Guerlain Fard Métal

Oscar tippje

Sminkecset helyett dolgozz az ujjaiddal - így sokkal természetesebb lesz a hatás.

2. Geometrikus tusvonal

2015-ben leáldozik a cicásan megrajzolt szemek ideje, a vonalak geometrikusak lesznek. Ősszel ez a tusvonal egyelőre csak finomabb, nem olyan látványos, de jövőre ez másképp lesz.

1. Rimmel, 2. Catrice vízálló gél, 3. Bobbi Brown - 24 dollár, 4. Lancome 24 órás szemhéjtus - 30 dollár, 5. Body Shop Smoky 2in1 gél - 3.590 forint

Oscar tippje

Ha távol áll tőled a geometrikus tusvonal, próbáld ki a következőt: az első szempillától az utolsóig húzd meg a tusvonalat a felső szemhéjon, és kerülhet tusvonal a felső szemzugba is. Ettől hihetetlenül élénk, nyitott lesz a tekintet.

3. Natúr színek előnyben

Nyáron már megkezdődött a nude ajkak uralma, ez pedig egyre csak fokozódik. Az egészen világos, natúr színektől kezdve a mályvás, enyhén barnás, rózsaszínes árnyalatokig minden divat a tél közeledtével.

1. Bourjois, 2. Guerlain Rouge Automatique, 3. Catrice Better Than Nude - 1.249 forint, 4. Estée Lauder Vivid Shine Spiked Toffee - 26 dollár, 5. Rimmel

Oscar tippje

Csontszínű ceruzával kontúrozd, majd satírozd be az ajak felületét, és csak ezután vidd fel a nude ajakrúzst - így sokkal tartósabb lesz, ráadásul a keskeny ajkak is nagynak tűnnek majd.

4. Orchidealila és mámorító borszínek

Ha az élénk, látványos ajakrúzsokat kedveled, akkor se bánkódj: a nude mellett a drámai színek is hódítanak idén. Az év divatszíne az orchidealila, így nem meglepő, hogy ez az ajkakon is visszaköszön. Mellette ott van még az élénk alvadtvér, a borszín, a szilvakék és a fukszia is.

1. The Body Shop szájkontúrceruza - 2.290 forint, 2. Catrice Ultimate Shine Russian Violette - 1.249 forint, 3. Aden Royal Elegance - 711 forint, 4. Rimmel Matte by Kate Moss, 5. The Body Shop Colour Crush Lipstick - 3.590 forint, 6. High impact ajakrúzs New Sophisticate - 15 dollár, 7. Aden szájkontúrceruza beige - 419 forint, 8. Catrice hosszantartó ajakceruza Sweet Nothing - 649 forint

Oscar tippje

Vidd fel a rúzst az ujjaiddal az ajkakra! Ez nemcsak egy gazdaságosabb megoldás, de a végeredmény is finomabb, lágyabb lesz. És még valami: a sötét színekkel bátran próbálkozhat az is, akinek nincsenek vastag, húsos ajkai. A trükk itt is a natúr szájkontúr: az ajak külső kontúrjának megrajzolása után jöhet is a szín! Ez a technika optikailag nagyítja az ajkakat.

5. Vintage hangulatban

Hiába van már vége a nyárnak, a bronzos, kissé napcsókolta bőr is passzol az őszhöz. A lágy színek, a melegbarna és korallszínű pirosítók hódítanak az idei szezonban.

1. Lancome Star Bronzer - 35 dollár, 2. Clinique Ginger Pop - 21 dollár, 3. L'Oréal Glam Bronze - 4.399 forint, 4. Essence Autumn Peach - 949 forint, 5. Bobbi Brown New Telluride - 40 dollár

Oscar tippje

A highlighterek egyre népszerűbbek, használd őket te is!

Larion Oscar, a Jónő team oszlopos tagja és a Maybelline sminkmestere szeptember közepén a New York-i divathéten sminkelte a szebbnél szebb modelleket. Oscar a Life.hu-nak mesélt élményeiről, elárult pár kulisszatitkot, és azt is megosztotta velünk, milyen lesz egy trendi smink 2015 tavaszán. Ha kíváncsi vagy Oscar beszámolójára, és érdekel, mi váltja fel a szexi macskaszemet, kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.