A Celeb vagyok, ments ki innen! versenyzőjén nem fogott ki a rendezői utasítás, és leleményesen megoldotta szemei hangsúlyozását. De mit mond hamusminkjéről a szakértő? Megkérdeztük!

Igencsak meglepte Balázsékat Aleska Diamond hamuból készült szemfestése, amelyet az expornós artistalány nem is titkolt a műsorvezetők előtt: a tűz után maradt hamuból készítette el füstös szemsminkjét.

Forrás: RTL Klub

A Life.hu szerkesztőségét nem hagyta nyugodni Aleska technikája, ezért szakértőnket, Pintér Andrea sminkest kérdeztük meg, mi a véleménye a nem mindennapi sminkelésről.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu
Pintér Andrea smink- és maszkmester:
„Azt gondolom, hogy valószínűleg nem is a hamut, hanem az égésből visszamaradt kormot, esetleg faszenet használta fel nagyon leleményesen a smink készítésére. Magát a hamut régóta alkalmazzák testdíszítésre, a szépítkezésben pedig fontos szerepet kaphat, hiszen vízzel elkeverve gyönyörűen tisztítja a hajat. Sem a hamu, sem pedig a korom nem okozhat bőrproblémákat, amennyiben az elégetett fa nem tartalmazott mérgező komponenseket. Ez is azt bizonyítja, hogy a természet kimeríthetetlen kincseket rejt!"

A Celeb vagyok, ments ki innen! hölgyei valószínűleg vissza fogják még sírni a pillanatot, amikor rábólintottak a műsorszerkesztők kérésére, miszerint nem vihetik magukkal a sminkcsomagjukat - legalábbis ami néhányukat illeti. A dzsungellakók festék nélküli arcát korábban ITT ecseteltük bővebben.

Bizarr szépségtippek a múltból
A nők nem ismernek lehetetlent, ha a szépségük megőrzéséről van szó. Egy 1910-ben íródott könyv furcsa szabályai szerint például nem követhetünk el nagyobb hibát akkor, mint amikor felhős időben mossuk meg a hajunkat. Ki gondolta volna, hogy volt, aki ezt elhitte? Minél régebbre nyúlunk vissza az időben, annál bizarabb módszereket találhatunk: az ókori Egyiptom hölgyei például nem voltak restek a kígyóvért sem bevetni, ha szőrtelen és sima testre vágytak.