Hamuval sminkeli magát a dzsungelban Aleska Diamond

Forrás: RTL Klub -
füstös smink szemfesték hamu Celeb vagyok, ments ki innen! sminkes tűz smink korom szakértő Aleska Diamond
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Celeb vagyok, ments ki innen! versenyzőjén nem fogott ki a rendezői utasítás, és leleményesen megoldotta szemei hangsúlyozását. De mit mond hamusminkjéről a szakértő? Megkérdeztük!

Igencsak meglepte Balázsékat Aleska Diamond hamuból készült szemfestése, amelyet az expornós artistalány nem is titkolt a műsorvezetők előtt: a tűz után maradt hamuból készítette el füstös szemsminkjét.

Forrás: RTL Klub

A Life.hu szerkesztőségét nem hagyta nyugodni Aleska technikája, ezért szakértőnket, Pintér Andrea sminkest kérdeztük meg, mi a véleménye a nem mindennapi sminkelésről.

Pintér Andrea smink- és maszkmester:

„Azt gondolom, hogy valószínűleg nem is a hamut, hanem az égésből visszamaradt kormot, esetleg faszenet használta fel nagyon leleményesen a smink készítésére. Magát a hamut régóta alkalmazzák testdíszítésre, a szépítkezésben pedig fontos szerepet kaphat, hiszen vízzel elkeverve gyönyörűen tisztítja a hajat. Sem a hamu, sem pedig a korom nem okozhat bőrproblémákat, amennyiben az elégetett fa nem tartalmazott mérgező komponenseket. Ez is azt bizonyítja, hogy a természet kimeríthetetlen kincseket rejt!"

A Celeb vagyok, ments ki innen! hölgyei valószínűleg vissza fogják még sírni a pillanatot, amikor rábólintottak a műsorszerkesztők kérésére, miszerint nem vihetik magukkal a sminkcsomagjukat - legalábbis ami néhányukat illeti. A dzsungellakók festék nélküli arcát korábban ITT ecseteltük bővebben.

Bizarr szépségtippek a múltból

A nők nem ismernek lehetetlent, ha a szépségük megőrzéséről van szó. Egy 1910-ben íródott könyv furcsa szabályai szerint például nem követhetünk el nagyobb hibát akkor, mint amikor felhős időben mossuk meg a hajunkat. Ki gondolta volna, hogy volt, aki ezt elhitte? Minél régebbre nyúlunk vissza az időben, annál bizarabb módszereket találhatunk: az ókori Egyiptom hölgyei például nem voltak restek a kígyóvért sem bevetni, ha szőrtelen és sima testre vágytak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.