Édesszájú, mégis tökéletes az alakja - Így edz Frits Patrícia fitneszmodell

Forrás: Facebook/Frits Patrícia-Fitness Modell and Coach -
modell étkezés edzés Frits Patrícia fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi a legnagyobb hiba, amit a nők elkövetnek az edzésben? Hogyan lehet úgy nassolni, hogy ne kerekedjünk ki? Kifaggattuk Frits Patrícia fitneszmodellt - íme a tanácsai!

A 23 éves Patrícia már az általános iskolában és a gimnáziumban is sporttagozatos volt, rengeteg mozgásformát kipróbált, versenyszerűen is: nem maradt ki az életéből a tánc, az atlétika és a kézilabda sem. 9 évesen kezdte a fitneszversenyzést, és azt mondja, fitneszezni már óvodás korban is lehet. ,,A kicsiknek főképp a gimnasztika és az erősítés a fontos, de voltak tánc, balett és akrobatika edzések is." Patrícia fitneszmodell kategóriában 2013 őszén indult először. ,,Régóta foglalkoztatott a fitneszmodellkedés. Korábban fitneszversenyzőként is volt a gyakorlat mellett fürdőruhás fordulóm, így tavaly igazából csak kategóriát váltottam. A legnagyobb sikerem idén az volt, hogy a Fitparádén kategóriagyőztes lettem. Nagy vágyam, hogy jövőre ugyanezen a versenyen abszolút győztes lehessek" - vallja a fiatal lány.

Forrás: Facebook/Frits Patrícia-Fitness Modell and Coach

A fitneszmodell hetente 5-6 alkalommal súlyzózik és kardiózik, versenyszezonban még két extra alkalmat is beiktat, több kardiómunkával. A rengeteg testmozgás mellett azért odafigyel arra, hogy a pihenés se maradjon el - a videójátékok és a mozizás mindig kikapcsolja.

Patrícia nagyon komolyan veszi a helyes étkezést. ,,Figyelek arra, hogy naponta legalább 4-5 alkalommal egyek valamit. Nagyon fontosnak tartom, hogy az ételeimet én magam készítsem el, mert így biztosan ezt kapja a szervezetem, amire szüksége van. A jó külső 70%-ban a táplálkozáson múlik, ezért erre különösen oda kell figyelni." Persze a modell is szokott nassolni, de igyekszik megtalálni az arany középutat: ,,Nassolnileginkább fehérjéből készült édességeket szoktam - ilyen a fehérjepalacsinta, kókuszgolyó...Egyébként nagyon édesszájú vagyok, versenyszezonon kívül bármit megeszek, persze csakis mértékkel."

Forrás: Frits Patrícia

Patrícia tippje

,,Csak azt tudom javasolni a nőknek, hogy nem kell félniük a súlyzós edzésektől. Nem csak a kardióedzést kell erőltetni, az izmok építése is nagyon fontos. Az én kedvenceim a kar és hát gyakorlatok - sokan elhanyagolják ezeket a területeket, pedig ez nekünk, nőknek is különösen hasznos."

A személyi edzőként dolgozó lánynak a másik nemmel szemben is vannak elvárásai. ,,A párom is indul fitneszversenyeken, mellette pedig szintén személyi edző. Számomra viszont az sokkal fontosabb, hogy mindig mellettem áll, és támogat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.