Mi a legnagyobb hiba, amit a nők elkövetnek az edzésben? Hogyan lehet úgy nassolni, hogy ne kerekedjünk ki? Kifaggattuk Frits Patrícia fitneszmodellt - íme a tanácsai!

A 23 éves Patrícia már az általános iskolában és a gimnáziumban is sporttagozatos volt, rengeteg mozgásformát kipróbált, versenyszerűen is: nem maradt ki az életéből a tánc, az atlétika és a kézilabda sem. 9 évesen kezdte a fitneszversenyzést, és azt mondja, fitneszezni már óvodás korban is lehet. ,,A kicsiknek főképp a gimnasztika és az erősítés a fontos, de voltak tánc, balett és akrobatika edzések is." Patrícia fitneszmodell kategóriában 2013 őszén indult először. ,,Régóta foglalkoztatott a fitneszmodellkedés. Korábban fitneszversenyzőként is volt a gyakorlat mellett fürdőruhás fordulóm, így tavaly igazából csak kategóriát váltottam. A legnagyobb sikerem idén az volt, hogy a Fitparádén kategóriagyőztes lettem. Nagy vágyam, hogy jövőre ugyanezen a versenyen abszolút győztes lehessek" - vallja a fiatal lány.

Forrás: Facebook/Frits Patrícia-Fitness Modell and Coach

A fitneszmodell hetente 5-6 alkalommal súlyzózik és kardiózik, versenyszezonban még két extra alkalmat is beiktat, több kardiómunkával. A rengeteg testmozgás mellett azért odafigyel arra, hogy a pihenés se maradjon el - a videójátékok és a mozizás mindig kikapcsolja.

Patrícia nagyon komolyan veszi a helyes étkezést. ,,Figyelek arra, hogy naponta legalább 4-5 alkalommal egyek valamit. Nagyon fontosnak tartom, hogy az ételeimet én magam készítsem el, mert így biztosan ezt kapja a szervezetem, amire szüksége van. A jó külső 70%-ban a táplálkozáson múlik, ezért erre különösen oda kell figyelni." Persze a modell is szokott nassolni, de igyekszik megtalálni az arany középutat: ,,Nassolnileginkább fehérjéből készült édességeket szoktam - ilyen a fehérjepalacsinta, kókuszgolyó...Egyébként nagyon édesszájú vagyok, versenyszezonon kívül bármit megeszek, persze csakis mértékkel."

Forrás: Frits Patrícia

 

Patrícia tippje

,,Csak azt tudom javasolni a nőknek, hogy nem kell félniük a súlyzós edzésektől. Nem csak a kardióedzést kell erőltetni, az izmok építése is nagyon fontos. Az én kedvenceim a kar és hát gyakorlatok - sokan elhanyagolják ezeket a területeket, pedig ez nekünk, nőknek is különösen hasznos."

A személyi edzőként dolgozó lánynak a másik nemmel szemben is vannak elvárásai. ,,A párom is indul fitneszversenyeken, mellette pedig szintén személyi edző. Számomra viszont az sokkal fontosabb, hogy mindig mellettem áll, és támogat."