A WE.WOMEN elnevezésű fotósorozatban 12 nő vetkőzött le fehérneműre és szembesült tükörképével. Vannak közöttük idősebbek, fiatalabbak, vékonyabbak, dundibbak. Az akció célja, hogy felhívja a figyelmet arra az irreális testképre, amivel ma mindennap találkozhatnak a nők az újságokban.

Egy litván fotós, Neringa Rekašiūtė, egy újságíró, Beata Tiškevič és egy kommunikációs specialista, Modesta Kairytė fogott össze, hogy arra bátorítsa a nőket, szeressék a testüket. 12 nő vett részt a fotózáson. Le kellett vetniük a ruhájukat (és a gátlásaikat), mert csak fehérneműben pózolhattak a tükör előtt. A képekből kiállítás nyílt - IDE kattintva nézegetheted meg a többit! 

A 12 bátor nőForrás: Facebook/Beata Tiškevič

A „modellek" többsége súlyos testképzavarral küzdött, legtöbbjük szégyellte a testét. Volt közöttük bulimiás, anorexiás, bőrproblémás, és akadt, aki legyőzte a mellrákot... Mi csak nagyszerű nőket látunk csodaszép fotókon.

Reméljük, a projekt elérte célját, vagyis ezek a bevállalós nők még több sorstársukat ösztönzik majd arra, hogy fogadják el és szeressék a testüket. Mert tökéletes test bizony nem létezik...

Korábban is írtunk már hasonló kezdeményezésekről: például az Instagramon indult egy kampány a terhességi csíkok mellett. 

Mégis zavarnak a striák? Ezt tedd, hogy megszabadulj tőlük - olvasd el erről szóló cikkünket IDEkattintva!

De remek ötlet volt az a fotósorozat is, amelyben hús-vér nők vállalták fel Photoshop nélküli testüket.