Köszönjük, Katalin! 3 ruhadarab, ami a hercegnő miatt lett újra sláger

fashion week Katalin2015 Katalin hercegnő harisnya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahhoz kétség sem férhet, hogy amióta eljegyezte Vilmos herceg, Katalin igazi stílusikon lett. A nők világszerte követik a január 9-én 33 éves anyuka öltözködését, és ha a hercegnő például egy fast fashion márkától választ ruhát, azt szinte percek alatt elkapkodják Anglia-szerte. Jó pár ruhadarab neki köszönheti a "nagy visszatérést" - mutatjuk is a 3 legnépszerűbbet. 

Nude cipő mindig, mindenkor

Unalmas? Klasszikus? A nude cipők 2011 óta népszerűek, és ebben nem kis szerepe van Katalinnak, aki számtalanszor viselt már ilyen magas sarkút. Ez a lábbeli egy igazi alapdarab, ennek pedig számos oka van. ,,A bőrtől eltérő színű cipőket úgy dolgozza fel a szemünk, hogy levágja a lábat (ezért divatöngyilkosság rövid lábú nőknek a bokacsizma), ezzel szemben a púderszínű cipőt hozzáadja a láb hosszához" - írtuk egy cikkünkben, még 2011-ben. A lényeg azóta sem változott - ez a szín minden lábhoz "passzol". Ráadásul ha beszerzel egy nude magas sarkút, akkor egy gonddal kevesebb, hiszen ez a darab minden színű ruhával működik: feketével, fehérrel, színessel, mintással. Nem csoda, ha Katalin is imádja!

Forrás: AFP

Military-kabát, a hűvös idő slágere

A military, vagyis a katonai stílus számtalanszor visszatért már a divatba. Itt nem feltétlenül a terepmintás holmikra kell gondolnod: az utóbbi években az ilyen stílusú kabátok lettek nagyon népszerűek. Katalin is előszeretettel választ hasonló darabokat - az ő karcsú alakjához különösen passzol ez a stílus. A military-kabátok egyik jellemzője a dupla gombsor, ami remekül karcsúsít, így bátran viselhetik teltebb hölgyek is. Ha azonban széles a vállad, kerüld a vállpántos darabokat, mert ezek még jobban kihangsúlyozzák a vállakat!

Forrás: AFP/Northfoto

Vastag, fekete harisnya

Január elején jelent meg a Daily Mail cikke arról, hogy a népszerű angol üzletház, a Debenhams az utóbbi egy évben 112%-kal több vastag fekete harisnyát ad el, mint korábban bármikor. Ez pedig nem véletlen: Katalin imádja ezt a ruhadarabot, korábban is gyakran viselt ilyet, de ezen a télen szinte mindig mindenhez vastag, fekete harisnyát választ. A nemzetközi divatvilágot is inspirálta ez a ruhadarab: a Saint Laurent márka 2014-es kollekciójának bemutatóján több modell is ebben vonult a kifutón. Fekete harisnyát egyébként szandállal is simán felvehetsz, ám jó, ha tudod, nem mindegy, milyen vastagságút vásárolsz - korábban Szemes Nóra személyi stylistot faggattuk erről a ruhadarabról. ,,Én azt javaslom, 100 denes darabot válasszunk, lehetőleg feketét a szandálokhoz, nyitott orrú cipőkhöz. Azért ez a vastagság a jó, mert egy 50 denesnél átlátszik az ember bőre, így nem lesz mindenhol egységes a szín. Mostanában már selyemruhákat, muszlinból készült kreációkat is simán párosítanak a tervezők vastag harisnyával" - vallotta a szakértő.

Forrás: AFP

Katalin is bakizik néha

No, nem mostanában, ám mielőtt hercegnő lett, azért neki is voltak vicces ruhaválasztásai - itt össze is gyűjtöttük őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.