A belga királyné furcsa fejdísze elterelte a figyelmet Európa Kulturális Fővárosáról

Forrás: AFP -
fashion week Matild belga királyné Európa Kulturális Fővárosa Maxima holland királyné Mons fejdísz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Fülöp belga király és hitvese, Matild Monsba látogatott szombat este. A franciaajkú, vallóniai város idén Európa Kulturális Fővárosainak egyike. Hiába a tűzijáték és egyéb látványosságok, a királyné fejdísze mellett nem mehetünk el szó nélkül.

Szombaton mintegy húsz utcai előadás, számos fényjáték és a Főtéren tartott táncest biztosította a vidám karneváli hangulatot. Idén decemberig mintegy háromszáz kulturális eseményt terveznek a városban. Szombaton éjszaka nagyszabású tűzijáték zárta a nyitó napi eseményeket, és a csípős hideg ellenére mintegy százezren tekintették meg a nagy sikert aratott látványosságot - tudtuk meg az MTI-ről.

Az eseményen jelen volt Fülöp belga király és felesége, Matild, aki a belgák szerint a belga divat egyik nagykövete. Ezt a fejdíszt elnézve ez nem is kérdés.

Forrás: AFP

Korábban már olvashattál róla a Life.hu-n, de izgalmas szetteket eddig nem mutattunk tőle. Most megtesszük. Így érkezett az eseményre:

Forrás: AFP

Ez a ruha nem túl komoly, mégis elegáns.

Forrás: AFP/Nicolas Maeterlinck

Jól áll neki a sárga.

Forrás: AFP

Lehet, hogy a világ Katalin hercegnőért rajong (tanultunk is tőle néhány dolgot), de ha divatról van szó, sokkal izgalmasabb Maxima királyné egy-egy összeállítása. Ezt a nyakláncot már idén viselte.

A hatalmas nyakláncok amúgy a legegyszerűbb darabokat is feldobják. Néhány magyar tervezőtől - a teljesség igénye nélkül - mi is szívesen vásárolnánk. A nyakékek erejében hisz sztárszerzőnk, Takács Nóra is. Itt megnézheted a kedvenceit.
Forrás: AFP

Na, és mit szólsz Letizia királynéhez?

Letizia királyné és Matild királyné Forrás: AFP

Ki Európa stíluskirálynője?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.